Afbeelding

UCF, nieuwe politieke partij brengt racisme, afro pijnpunten naar gemeenteraadsverkiezingen 2018

Nederland is een landelijke politieke partij rijker. U-Buntu Connected Front (UCF), dat onder leiding staat van politicus Iwan Leeuwin, lanceerde vandaag haar offensief om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018, in Amsterdam en Rotterdam.

In een persbericht schrijft de partij vandaag dat het perspectief voor haar politiek handelen gestoeld is op de Grondwet van de Republiek Zuid Afrika die U-BUNTU als vertrekpunt heeft voor de "nieuwe nationale overkoepelende normen en waarden na de afschaffing van het apartheids systeem."

“In de uitleg van Madhiba Nelson Mandela: als mensen goed en gelijkwaardig worden behandeld, als ze gelijke kansen krijgen en de ruimte om zich te ontwikkelen en hun talenten te ontplooien, als ze niet constant worden gecriminaliseerd, als inferieur worden beschouwd, of racistisch worden bejegend, zullen ze ongetwijfeld beter presteren op alle niveau's van de samenleving,” schrijft de partij.

Iwan LeeuwinHet bericht geeft aan dat het hoofddoel van UCF is het bedrijven van actieve Politiek in de ruimste zin van het woord, maar benadrukt ook dat het zich zal inzetten om racisme en afrofobie terug te dringen en meer bewustzijn te kweken voor het slavernijverleden van Nederland. “Als het aan UCF ligt zullen alle racistische fenomenen die refereren aan het verwerpelijk Nederlandse slavernijverleden en kolonialisme geheel verdwijnen. Er moet een verbod komen op alle (cultuur historische) tradities die racistische elementen bevatten. Te beginnen met een aanpak gericht op de openbare ruimten in de Steden waar UCF deel uitmaakt van het Stadsbestuur.”

UCF lijsttrekker Iwan Leeuwin, die momenteel voorzitter is van de FIL (Fractie Iwan Leeuwin) in het stadsdeel Amsterdam Zuidoost, vertelt dat Amsterdam en Rotterdam als graadmeters dienen voor de volgende landelijke verkiezingen, in 2021, voor een nationaal Parlement. Voor de gemeenteraadsverkiezing van 21 maart 2018 is hij lijsttrekker voor UCF in Amsterdam. In Rotterdam wordt UCF vertegenwoordigd door andere leden.

Over de naam van de partij zegt hij: “Daar is goed over nagedacht. We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Er is een peiling gehouden onder key personen uit de achterban. Ook zijn er deskundigen geraadpleegd, in binnen en buitenland. We hebben daarbij ook het verhaal verteld over de positie van Nederlandse burgers in het bijzonder van Afrikaanse afkomst in de Nederlandse nationale politieke partij structuren en de politieke bestuursorganen.

Ook over de onverkiesbare plaatsen op de verschillende lijsten van de deelnemende partijen aan de in maart 2017 gehouden verkiezingen voor Tweede kamer der Staten-Generaal. Ook de achtergestelde positie van burgers met een inheemse achtergrond is zorgwekkend. Daar wil UCF verandering in brengen op zo’n manier dat hun zichtbaarheid wordt bevorderd en de kansen worden vergroot. Dat zal ook op de kandidatenlijst worden geëffectueerd."

Lees hier verder over de hoofdlijnen van UCF.