alt

Steve Mariats "If you Love me": een luchtige reggae feel-good love song.

If you Love me van Steve Mariat Teunis is een luchtige reggae feel-good Lovesong, geproduceerd door Wietze Krikke en Steve zelf, grotendeels opgenomen en gemixt in zijn eigen studio op Curaçao.

Teunis, geboren te Paramaribo in 1962 werd op 20 jarige leeftijd een bekende singer-songwriter met zijn succesvolle deelname aan het eerste SuriPop festival. Zijn grote hit ‘Call on me’ is nog steeds op de Surinaamse radio te horen. 

Zijn muzikale opleiding heeft hij genoten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinsdien heeft hij gereisd, lesgegeven, opgetreden, muziek gemaakt en in Nederland en Portugal gewoond.

In 2013 is hij de winnende componist van de songprijsvraag om de 150 jaar afschaffing slavernij in Suriname te markeren. "A tattoo on my soul", is een track waarin een bevrijde zwarte man zijn gevoelens weerlegt. 

Sinds een paar jaar is hij weer terug in de Cariben, op Curaçao, waar hij naast zijn studiowerk, muzieklessen verzorgt op de muziekacademie. Tijdens de pandemie heeft hij online yoga-music, documentaire muziek en reclame-tunes gecomponeerd. Zijn nieuwe album is bijna af. De eerste track van dit album “If you Love me” is een luchtige reggae feel-good lovesong.