'Slecht Haar Ontworteld' maakt furore op Curaçao met Surinaamse Kapsels

Na verschillende steden als Brooklyn en Parijs te hebben aangedaan heeft de kroeshaar tentoonstelling "Slecht Haar Ontworteld" ook furore gemaakt in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. De exhibitie stond centraal bij Kuralicious, het allereeste Natural Hair, Health en Beauty Fest dat op 9 en 10 september op het eiland plaats vond.

De tentoonstelling was doelbewust naar Curaçao gehaald door Marlynella Conception, de oprichter van Kuralicious. In een interview met het programa Mainte van Direct TV gaf ze te kennen dat het doel was om een breder publiek te informeren over de verzorging van kroeshaar, de veelzijdigheid van kapsels, maar ook om de dieper liggende gevoeligheden en de historie te openbaren.

Het evenement werd dan ook geopend met Drs. Mireille Liong als keynote spreker. Voor een select groepje genodigden bracht de Sociaal Entrepreneur de ongeschreven geschiedenis van kroeshaar tot leven door voor te dragen uit het gelijknamige boek Bad Hair Uprooted, the Untold History of Black Follicles.


 

Dat het publiek onder de indruk was van zowel de portretten als de geschiedenis bleek uit het artikel in Amigoe, de internationale krant voor Aruba, Bonaire en Curacao. Onder de kop "Slecht Haar bestaat niet" rapporteerde de krant niet alleen de woorden uit de keynote, maar stond ook een foto uit de tentoonstelling van een Surinaams meisje met vlechtjes, genomen in bij Fort Zeelandia.

Van de 25 portretten die de organisatie had laten afdrukken op canvas toonden vijf Surinaamse kapsels.

Zoals alle foto's behorende bij de tentoonstelling, zijn ook deze door Liong zelf geschoten, met het doel zowel de schoonheid van kroeshaar te belichten als bewustwording te kweken, voor de ongelijke rechten als het gaat om haar.

Meer informatie over de tentoonstelling en waar deze in de toekomst te zien zal zijn, kunt u vinden op kroeshaar.com.