SheCredit houdt inspirerende Kick-off bijeenkomst in Amsterdam

SheCredit, de kredietunie voor vrouwelijke ondernemers, houdt op maandag 9 maart een Kick-off bijeenkomst in Amsterdam. De agenda van het evenement belooft een middag vol inspiratie.

SheCredit werd op donderdag 21 november 2019 gelanceerd in Rotterdam, als onderdeel van de Coöperatie van Vrouwelijke Ondernemers (CVVO). De kredietunie zegt te geloven in een nieuwe economie, een deeleconomie en circulaire economie die voorbijgaat aan het wedstrijd- en schaarstedenken, die ver weg staat van de aandeelhouderswaarde, de ‘winner takes it all’ mentaliteit, het spreadsheet- en m2 fundamentalisme. “Deze sheconomie zorgt voor balans tussen mens en milieu, tussen man en vrouw, jong en oud, laag en hoogopgeleid. Ze is gebaseerd op een nieuw bewustzijn, ander gedrag, andere spelregels en systemen waarin sprake is van maatwerk, meervoudige waardecreatie en horizontale accumulatie om de veerkracht van gebieden, gemeenschappen en ondernemingen te vergroten,” zegt zij. 

Elisabeth Werter, President van SheCredit refereert naar het voorwoord van het Gender Diversity Rapport van oktober 2019, waarin Janneke Niessen -do Co-Founder van CapitalT- aangeeft dat vrouwen nog steeds lager worden gerangschikt dan mannen. “Mannen worden beoordeeld op hun potentie terwijl vrouwen worden beoordeeld op hun prestaties; bij vrouwen stelt men vragen die terugblikken, bij mannen blikt men vooruit. En onderzoek heeft uitgewezen dat investeerders vaak bevooroordeeld zijn over vrouwen; de vocabulaire die men gebruikt wanneer het gaat over vrouwelijke ondernemers is vaak negatief, ook al is er geen enkel significant onderscheid tussen mannen en vrouwen in het risico dat beide groepen nemen.”


Niessen zegt dat er in 2018 meer dan 580 miljoen Amerikaanse dollar is geïnvesteerd door Venture Capital in Nederland. “We hebben gezien dat van alle investeringen sinds 2008, maar 5.7 procent geïnvesteerd was in teams die geleid werden door een vrouw. Op wereldschaal loopt Nederland achter; van alle teams in Nederland waarin werd geïnvesteerd bestond maar 0.8 procent uit vrouwen en 4.9 procent was gemixt.

Voor de kick-off in Amsterdam zijn de volgende sprekers uitgenodigd: President van CVVO, Joan Nunnely, introduceert de noodzaak om vrouwelijke ondernemers te stimuleren. Liza Mügge, Hoofddocent politicologie bij UvA, zal spreken over ‘De Tweede Sekse’: meer vrouwen aan de top’, omdat Nederland zakt naar plaats 38 op de wereldranglijst van gender gelijkheid.

Ambasadeur van SheCredit, Zakenvrouw van het jaar 2017 Elske Doets, (eigenaar van Doets Reizen) vertelt over haar missie met haar Young Lady Business Academy, die  zich inzet voor kansengelijkheid voor vrouwen.....juist om die negatieve sfeer rond de gedrevenheid van jonge vrouwen weg te blazen.

En SheCredit President Elisabeth Werter introduceert de Kredietunie voor vrouwelijke ondernemers en legt uit waarom het belangrijk is om lid te worden, te investeren of SheCredit te sponseren. Daarna is er gelegenheid tot netwerken, met een borrel gesponsord door ABN-AMRO. De locatie van de Kick-off bijeenkomst is Circl Zaal  (ABN-AMRO) zaal 0 (beneden). Adres: Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MS Amsterdam. Het start om 15.00uur.


Shecredit is lid van en wordt ondersteund door de Vereniging van Kredietunies in Nederland. https://www.dekredietunie.nl/

CVVO viert successen en deelt kennis. Het is een uitgebreid netwerk van ondernemende vrouwen die elkaar ondersteunen en helpen. De handen ineenslaan om elkaar verder te brengen en te staan voor gemeenschappelijk succes. www.cooperatievanvrouwelijkeondernemers.nl