Senegalese trommelaars Moussé Pathé Mbaye en Pape Seck in Rotterdam

Op zondag 20 maart gaat in Theater Zuidplein in Rotterdam in premiere, ‘Kymani’ (6+), een woordeloze en ontroerende dansvoorstelling over de zoektocht naar je roots.

Een mooie, liefdevolle en energieke dansvoorstelling over het verlangen ergens thuis te horen en het ontdekken van je roots.

In de voorstelling gaat Kymani op zoek naar zijn roots. Als jong kind is hij geadopteerdl hij woont nu ver weg van zijn geboorteland.

Tijdens zijn zoektocht komt hij in contact met Australische en Aziatische muziek, Ierse en Indonesische dans. Pas wanneer Kymani Afrikaanse trommelmuziek hoort, gaat zijn bloed sneller stromen. De dansers van het Internationaal Danstheater worden live begeleid door weergaloze Senegalese trommelaars Moussé Pathé Mbaye en Pape Seck. Een mooie, liefdevolle en energieke dansvoorstelling over het verlangen ergens thuis te horen en het ontdekken van je roots.

Het Internationaal Danstheater maakt voorstellingen voor jeugd waarbij gebruik wordt gemaakt van dans en muziek uit alle windstreken. Het jonge publiek maakt op een toegankelijke manier kennis met de rijke cultuur van verschillende volken, theater in het algemeen en dans in het bijzonder. Het Internationaal Danstheater stond vorig seizoen in Theater Zuidplein met Si-Lin, de legende van de zijdeprinses (6+).