Rotterdamse Nelida Oliveira is International Stylist of the Year 2016

Bij Flex Hair & Beauty Salon in Rotterdam staat vanaf deze week een prestigieuze beker op een prominente plek in de zaak: de prijs voor International Stylist of the Year 2016 die kapster Nelida Oliveira won afgelopen zondag in Londen bij de Black Beauty / Sensationnel Hair Awards.

“Ja die kreeg een speciale plek in de zaak,” vertelt Rodney Obergh, de eigenaar van Flex Hair. Hij stopte zijn trots niet onder stoelen of banken. “Het is echt geweldig. Voor de zaak natuurlijk want deze prijs zet ons wel op een bepaald niveau. Maar ook het feit dat Nelida voor het eerst meedeed aan een internationale wedstrijd en meteen zo’n prijs wint!”

De finale van de Black Beauty / Sensationnel Hair Awards werd gehouden in de Hilton London Metropole op zondag 27 november 2016. Black Hair kappers van overal ter wereld hadden foto inzendingen gestuurd, voor deelname aan een reeks van categorieën.

 

Flex Hair had ongeveer een maand voordat hun inzendingen binnen moesten zijn een oproep gedaan aan “everyday people” om als model te zitten voor Nerida. Zij deed verschillende haarstijlen en de dames werden opgemaakt door een visagiste. De collectie headshots die ze opstuurden viel in de smaak bij de jury.

 “Dit geeft een geweldig goed gevoel. Ik ben al enkele jaren in het vak en natuurlijk hoor en weet je dat je het niet slecht doet, maar dit geeft wel een stuk bevestiging,” glundert ze.

Het deed Obergh en Oliveira ook goed dat ze in zulke korte tijd, samen met mensen die zich hadden opgegeven voor de shoots, zo'n winst konden binnenhalen. Obergh sprak dan ook zijn erkentelijk uit voor de modellen. "Het was leuk om te werken met 'every day' people. Dat maakte dit ook zo speciaal,"vertelt hij. 

 

Flex Hair & Beauty Salon bestaat sinds vorig jaar. Obergh werkt sinds 2005 in de kappersbranche en in 2015 besloot hij zijn eigen kapsalon te starten, waarin hij al zijn indrukken en ideeën van de afgelopen jaren kwijt kon. “Het aantal salons die bekend staan als dé black hair salons lopen echter nog achter. Ik wilde een salon neerzetten die bekend zou staan als dé kapsalon in black hair in Nederland”, vertelt hij gepassioneerd.

Hij wil graag meer aandacht voor de black hair branche. “Black hair is verschrikkelijk veelzijdig, maar tegelijkertijd heel erg ondergewaardeerd hier in Nederland. In Engeland zijn ze veel verder dan wij hier.”

Obergh is naast eigenaar van zijn kapsalon, tevens eigenaar van GBC Products, een groothandel in professionals salonproducten en GBC Academy, een kappersacademie voor zwart en gemengd haar.

De BBS Hair Award 2016 kreeg meteen een prestigieuze plek in de zaak. "Waar iedereen hem kan zien," lacht Obergh.