Rotterdamse dansmakers brengen nieuwe energie in Zomercarnaval

Van krumpende panters en freerunnende apen tot funky stokstaartjes en poppende zebra’s. Een wilde, enthousiaste en creatieve verzameling van toptalent en experts die over elkaar heen buitelend een verhaal over eenheid en plezier vertellen.

De Rotterdamse dansmakers Remses Rafaela en Rajiv Bhagwanbali brengen met Jungle Boogie deze zomer kwalitatief hoogwaardige urban dans naar het publiek toe. En dat op het grootste en cultureel diverse podium van Nederland:  vandaag tijdens het zomercarnaval van Rotterdam.

Jungle Boogie brengt kwalitatief hoogwaardige urban dans naar het publiek toe. De Nederlandse urban danswereld is de afgelopen decennia ontzettend gegroeid. Crews en dansers van Nederlandse bodem doen het bijvoorbeeld zeer goed op belangrijke internationale events als Juste Debout, IBE en Red Bull BC One. Ook hebben de urban dansstijlen een permanente plek in het theaterspectrum gekregen, onder andere door companies als ISH Dance Collective, Backbone en Maas Theater en Dans.

Om dit verhaal te kunnen vertellen is er een samenwerking aan gegaan met partners als Hiphophuis Rotterdam, Jet van Dijk Studio’s en Don’t Hit Mama.

Daarnaast zijn acht toonaangevende choreografen en performers geselecteerd, waaronder Shailesh Bahoran, Roche Apinsa en Hassani Le Couvreur. Zij hebben een bewezen expertise in verschillende disciplines.

Samen met jong talent werken ze 10 weken intensief aan hun deel van de productie. Initiatiefnemers Remses Rafaela en Rajiv Bhagwanbali, twee Rotterdamse dansers die al jaren op professioneel niveau actief zijn, Remses Rafaela en Rajiv Bhagwanbali.

De droom is ontstaan om Rotterdam een wervelwind van talent en energie te bezorgen. “Wij willen het stigma van plat vermaak van ons afschudden en een kwalitatief hoogstaande act neerzetten die een nieuwe impuls aan de optocht geeft en Rotterdammers, Nederlanders en buitenlandse toeristen aanspreekt en inspireert.”