Raymi Sambo: Is monogamie nature of nurture

"Is monogamie nature of nurture? In hoeverre zijn we in staat om met meerdere mensen tegelijkertijd een liefdesverhouding te hebben?"

Kwesties die aan bod komen in de nieuwste voorstelling ‘Mijn (Bij)Vouw’ van acteur Raymi Sambo, bekend van de tv-serie Spangas.  De “liefdevolle zedenthriller en een ode aan de polygamie,” gaat in september 2016 in première. 

"In het Caribisch gebied wordt het normaal gevonden dat een man naast zijn officiële echtgenote nog andere vrouwen heeft bijvoorbeeld in geval van kinderloosheid van de eerste vrouw.

Een bijvrouw, buitenvrouw, bijwijf of by-side. In Nederland vinden wij dit abnormaal maar is het hebben van een bijvrouw echt zo vreemd? Nederland is immers het enige land ter wereld dat adverteert met ‘second love’. Mijn (bij)vrouw is Mijn (bij)vrouw bevraagt in hoeverre we in staat zijn om met meerdere mensen tegelijkertijd een liefdesverhouding te hebben, want is monogamie nature of nurture?”

“Walter. Dolores. Anne Mae. Een vilein voorval. Een geheim. Een bijvrouw. Een listig plan met een kind als inzet die de liefde op scherp zet.”

Raymi Sambo maakt sinds 2003 met zijn theatergroep V.I.G. voorstellingen over het steeds veranderende Nederland vanuit ‘zwarte’ thema’s als taboes maar met universele herkenbaarheid. Raymi zoomt met zijn voorstellingen in op de zoektocht naar identiteit en authenticiteit in de hedendaagse Nederlandse interculturele Nederlandse samenleving.

In ‘Mijn (Bij)Vouw’ heeft hij de regie en speelt hij de rol van Walter. Ritzah Statia en Sabrina van Halderen spelen de rollen van zijn vrouwen.

‘Mijn (Bij)Vouw’ is vanaf oktober 2016 te zien in de theaters. Voor speeldata kijk op Raymi's