Rap-artiest Shock bezingt schoonheid van de zwarte vrouw in nieuwe track

Rap-artiest Shock lanceert op Valentijnsdag een nieuwe track die als ode moet dienen voor de schoonheid van de zwarte vrouw.

"De media belichten voornamelijk het westerse schoonheidsideaal en daarbij kan het zijn dat donkere vrouwen zich onzichtbaar en minder gewaardeerd voelen."

“Kroeshaar”, vertelt hij, “is gemaakt om donkere vrouwen, vooral die met kroes en krullend haar, te empoweren en om ze eraan te herinneren dat zwarte mannen hun schoonheid zien en waarderen. Voor mij als artiest gaat die schoonheid niet ongezien voorbij."

De rapper zegt dat het liedje een “ander” schoonheidsideaal wil belichten dan dat wat doorgaans wordt gepresenteerd.  “Wanneer het gaat over het vrouwelijk schoon belichten media voornamelijk het westerse schoonheidsideaal en daarbij kan het zijn dat donkere vrouwen zich onzichtbaar en minder gewaardeerd voelen. Dat hoeft absoluut niet,” zegt Shock.

“Kroeshaar” maakt onderdeel uit van de nieuwe EP waar Shock nu aan werkt, samen met de Eindhovense zanger Orfeo die ook te horen is op Kroeshaar. “Wij hebben elkaar ontmoet op een evenement in Eindhoven waar we beiden moesten optreden. Ik was erg onder de indruk van de zangkwaliteiten van Orfeo. Hij heeft het grootste gedeelte van zijn leven gezongen in de “Powerhouse” kerk in Eindhoven waar zijn ouders de leiding hebben en waar hij actief worship leader is,” vertelt Shock. Orfeo werkt momenteel ook aan zijn eigen nummers en treedt vaak samen met Shock op.

Shock (Donovan Enver Amoelibi) die zelf in Amsterdam woont, noemt zichzelf een “rap and poetry artiest die zich thuis voelt in verschillende stijlen waarin scherpe teksten, punchlines en explosieve stage performances kenmerkend zijn.”

Deze 24-jarige artiest heeft ondertussen een reeks optredens onder de riem in clubs in Nederland, België en Suriname en bracht verschillende singles uit die te beluisteren zijn op zijn Youtube kanaal genaamd “Geen Spijt”. 

Zijn nieuwe track “Kroeshaar” komt op zondag 14 Februari uit via Spotify, iTunes, Youtube en Soundcloud. Het komt niet uit op de cd.