Obama opent museum van Afro Amerikaanse Cultuur in september

De Amerikaanse President Barack Obama zal op 24 september 2016 de openingsceremonie leiden van het nieuwe museum van Afro Amerikaanse Cultuur en Geschiedenis van het Smithsonian Instituut.

De bouw van het imposante gebouw bij de National Mall in de omgeving van het Washington Monument in Washinton DC, is inmiddels bijna rond.

Wanneer het de deuren opent zal het nieuwe museum een collectie van 11 tentoonstellingen presenteren, die de geschiednis van slavernij, apartheid, burgerrechten en de grote daden van Afro Amerikanen in de kunst, entertainment, sport, het leger en cultuur belichten.

Onder de werken die tentoon zullen worden gesteld bevinden zich onder andere twee documenten gesigneerd door President Abraham Lincoln: de en de

Smithsonian woordvoerder Linda St. Thomas kondigde maandag aan dat Obama, de eerste zwarte president van de Verenigde Staten, de wijding zal leiden en het lint zal knippen tot het grootste museum gewijd aan Afro Amerikanen, hun geschiedenis, cultuur en hun bijdrages aan de ontwikkeling van de VS. St. Thomas zei dat de opening voorafgaat aan een week van festiviteiten, waaronder een openlucht festival en een periode waarin het museum 24 uur per dag open zal zijn.

Lees over het Smithsonian African-American history museum

Het  is een onderwijs- en onderzoeksinstituut met bijbehorend museumcomplex. Het grootste deel van de faciliteiten is gevestigd in Washington D.C., met name aan de National Mall. Gezamenlijk bestaat het uit negentien musea en zeven researchcentra en heeft 142 miljoen voorwerpen in zijn collecties. Het instituut en de musea worden gefinancierd en indirect beheerd door de Amerikaanse overheid.