Nieuwe foodblog This Girl Can Cook deelt passie voor soulfood

Waarom Surinamers altijd over eten praten? Omdat eten belangrijk is! Het voedt niet alleen je lichaam als je het juiste eet, maar als je dat met de juiste personen doet, ook nog eens je geest. Surinaams eten = soulfood. Daarom presenteren de zussen Tewa en One’sy Muller soulfoodrecepten op een nieuwe foodblog ThisGirlCanCook.nl.

Twee Surinaamse zussen ontdekken, vernieuwen en maken de (Surinaamse) wereldkeuken gezonder, geïnspireerd door hun oma.

De twee zussen Tewa en One’sy Muller zijn de initiatiefnemers van ThisGirlCanCook.nl en denken bij soulfood vooral aan het eten dat hun oma altijd bereidde. “Tot ver in de 80, draaide onze oma haar hand niet om voor het maken van typische Surinaamse gerechten als pom en gestoofde kip met groenten. Doordat ze in Suriname de Huishoudschool had afgerond en jarenlange ervaring had, bereidde ze haar heerlijke maaltijden puur op gevoel”, aldus Tewa Muller.

Recepten, reviews en reizen
Om al die heerlijke maaltijden zelf ook te kunnen maken, zijn Tewa en One’sy een paar jaar geleden begonnen met het opschrijven van oma’s recepten, zodat ze niet verloren zouden gaan. En nu hun oma alleen nog in spirit bij ze is, willen ze nóg meer dat anderen ook kunnen genieten van haar kookkunsten.

Op ThisGirlCanCook.nl delen ze traditionele Surinaamse recepten zoals pom en roti, laten ze lezers kennis maken met vernieuwende recepten zoals gemberbier zonder suiker en zelfgemaakt bouillonpoeder, en vind je ook favorieten uit andere wereldkeukens zoals couscous salade en fried chicken. Maar dat is niet alles, vertelt One’sy Muller: “Er valt natuurlijk nog veel meer te zeggen over eten. Daarom schrijven we ook reviews over food spots en geven we culinaire reistips van steden in binnen- en buitenland waar we zijn geweest, zodat iedereen kennis kan maken met de food we love and eat! ”

Over de initiatiefnemers:
Tewa Muller (1983) is de oprichter van een van de meest bekende Nederlandse black lifestyle blogs www.ThisGirlSBlackBook.nl, die 40.000 unieke lezers per maand trekt. Naast haar blog geeft ze Surinaamse pom en roti kookworkshops en werkt ze als spreker en expert ‘Digitale Jeugdcultuur’ voor Bureau Jeugd en Media. Met ThisGirlCanCook.nl brengt ze samen met haar zus een ode aan een van haar grote liefdes: eten.

One’sy Muller (1980) studeerde af aan de School voor Journalistiek in de richting Tijdschrift, maar werkte daarna jarenlang als dj bij FunX, het meest populaire radiostation voor jongeren in de Randstad. Hiermee vervulde ze een van haar drie grote passies: praten. Voor ThisGirlCanCook.nl kan ze twee van haar andere favoriete bezigheden eindelijk combineren: eten en schrijven.