Afbeelding

Netflix maakt nieuwe dramaserie aan van Colin Kaepernick en Ava DuVernay

Colin in Black & White vertelt het verhaal over de jongere jaren van topatleet Kaepernick 


De jongere jaren van topatleet en activist Colin Kaepernick zijn binnenkort wereldwijd op Netflix te zien in Colin in Black & White; een nieuwe serie van Kaepernick en Oscar-genomineerde en Emmy Award-winnaar Ava DuVernay.

De serie neemt ons mee naar de middelbare schooljaren van Kaepernick en de ervaringen die hem motiveerden om zich actief in te zetten voor zijn gemeenschap. Emmy Award-genomineerde Michael Starrbury is naast schrijver ook uitvoerend producent van de serie. De serie is vorig jaar bedacht en mei dit jaar geschreven. DuVernay en Kaepernick zullen als zichzelf optreden in de rol van verteller.

De zes afleveringen geven een diepere kijk op Kaepernick's vroegere leven als een zwart kind dat opgroeit in een wit adoptiegezin, en zijn reis om een geweldige quarterback te worden terwijl hij op zoek is naar zijn identiteit. De serie brengt Starrbury en DuVernay weer bijeen na hun samenwerking voor Netflix's veelgeprezen When They See Us. Ze ontvingen hiervoor 16 Emmy-nominaties, waaronder voor Outstanding Writing en een Peabody Award.

"Met zijn protest ontketende Colin Kaepernick een landelijke discussie over ras en rechtvaardigheid, een discussie met enorme gevolgen voor American football, cultuur en voor hem persoonlijk," zegt DuVernay. "Colin zijn verhaal zegt veel over identiteit, sport en de moed die nodig is voor protest en veerkracht. Ik ben ontzettend blij dat we dit verhaal kunnen vertellen in samenwerking met Netflix."

“We zien nog steeds dat veel verhalen over ras en de zwarte gemeenschap verteld worden door een ‘witte’ lens", aldus Kaepernick. “Wij willen een nieuw perspectief creëren van de dagelijkse realiteit van zwarte mensen. We onderzoeken de raciale conflicten waarmee ik werd geconfronteerd tijdens mijn middelbare schooltijd als een geadopteerde zwarte jongen in een blanke gemeenschap. Het is een eer om deze verhalen, samen met Ava, tot leven te brengen zodat de wereld dit kan zien."
"We zijn trots dat we de ervaring en creatieve visie van Colin kunnen samenbrengen met Ava en hierdoor dit indrukwekkende verhaal met ons publiek kunnen delen", aldus Cindy Holland, Vice President, Original Content Netflix. "Het is een unieke combinatie van twee sterke, en bepalende stemmen die samen het verhaal vertellen over hoe het is om zwart te zijn in Amerika."