Afbeelding

Nederland krijgt ‘kroeshaar-academie’

Dominique Chantal Snip, directeur en eigenaar van cosmeticamerk Sheado opent op zaterdag 13 februari de deuren van haar Natural Hair Academy in Amsterdam, een opleidingsinstituut voor specialistische kappersopleidingen voor krullend en kroes haar.

De ‘kroeshaar-academie’ is het antwoord op de toenemende vraag naar professionele kappers die met kroeshaar en krullend haar in z’n natuurlijke staat - Natural Hair- kunnen omgaan. Anders dan bij andere opleidingen leert men hier geen ontkroezingstechnieken, vertelt Snip in een persbericht.

“Steeds meer mensen kiezen ervoor om het eigen natuurlijke haar te dragen. Zij willen terecht bij professionals die verstand hebben van hun haar. We bieden de enige opleiding in z'n soort waar men leert om verschillende krul- en kroes- haartypen te behandelen, te verzorgen, te stylen en te knippen. Van de Europese golven tot aan de Afro coils”

“Steeds meer mensen kiezen ervoor om het eigen natuurlijke haar te dragen. Zij willen terecht bij professionals die verstand hebben van hun haar. We bieden de enige opleiding in z'n soort waar men leert om verschillende krul- en kroes- haartypen te behandelen, te verzorgen, te stylen en te knippen. Van de Europese golven tot aan de Afro coils”, zegt ze.

Per keer is er plek voor 12 leerlingen die in een traject van 18 maanden worden opgeleid tot ‘Natural Hair Stylist’. Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden via de website voor de start in april van dit jaar. Naast de opleiding biedt de Natural Hair Academy ook workshops voor consumenten en cursussen. “Ook thuis zit men dikwijls met de handen in het haar. Haarproblemen als droog haar, haarbreuk en hoe het haar te kammen bijvoorbeeld. Vooral (adoptie) ouders zijn blij met de kennis. Die workshops zijn steevast volgeboekt”, vertelt Snip.

Sinds 2012 runt zij haar eigen merk en salon genaamd Sheado. Door de vele aanmeldingen die zij kreeg van stagiaires kwam zij op het idee om een praktische kappersopleiding te ontwikkelen. “Kennelijk bieden wij iets dat zij niet leren op de reguliere opleiding. Ik zie mijn initiatief dan ook als een waardevolle toevoeging.” Op diezelfde locatie opent Snip ook haar eigen kliniek waarbij de focus ligt op haar- en hoofdhuid problemen. Snip is hierin gespecialiseerd vanwege haar opleiding Dermatologie.

Bij de openingsceremonie van de Natural Hai Academy aan de Geuzenstraat 98 te Amsterdam, zal zangeres Ntjam Rosie –zelf ook een Sheado enthousiast- optreden.