MIss Africa Netherlands "around the corner"

Met nog maar enkele weken te gaan voor de finale van de Miss Africa Netherlands 2016 verkiezing, “loopt de kaartverkoop als een trein,” zegt de organisatie.

De verkiezing die wordt gehouden in theater De Meerse in Hoofddorp op 22 oktober 2016 om 20:00, wordt geprezen als “the place to be’ en een avond vol cultuur, passie, talent en mooie donkere dames.‘

In de Miss Africa Netherlands strijden ‘Afro Dutch’ om de titel, een felbegeerde kroon en sjerp. Alle deelnemers hebben een directe link met een land op het Afrikaanse continent en zijn ready om dat land ook op waardige wijze te vertegenwoordigen.

“Anders dan andere miss verkiezingen is er bij onze verkiezing geen badpakkenronde, omdat er in onze verkiezing meer nadruk wordt gelegd op de cultuur en de rol die zij als miss willen spelen in Nederland en in eigen land,” schrijft de organisatie. Het vertelt dat Adama Jobe, de winnares van de editie 2015/2016 een ware bekendheid geworden in Gambia waar ze miss ook vandaan komt.

De organisatie vertelt verder dat haar opvolger Leila Aigbedion in een korte tijd meedeed aan verschillende andere miss verkiezingen en de eerste afro Dutch contestant werd die de titel Miss Supranationaal Netherlands won. “Na haar kwamen er geen missen van Afrikaanse komaf meer aan de top. Hier wil Leila verandering in brengen door onder andere national director te zijn van haar eigen miss verkiezing.”

Het vertelt ook over de 26-jarige Janet Dara uit Hoorn die haar land Nigeria zal vertegenwoordigen. “ik wil graag iets voor Nederland en Nigeria betekenen met mijn voeding en diëtetiek achtergrond als Afro Nederlander.”

Jessica Jo-Ann Effah uit Assendelft- Krommenie is half Nigeriaans, half Nederlands en zal ook Nigeria vertegenwoordigen in de verkiezing. “Dankzij deze verkiezing ben ik dichterbij mijn roots en een groep vriendinnen rijker!”  vertelt ze.

Er doen 13 dames mee aan de verkiezing. “Er vallen grote prijzen te winnen waaronder een gegarandeerde deelname aan Face of Beauty International 2017 en een fotoshoot ter waarde van €450.”

De deelnamers zijn: Joyce Sando (Kenia,21), Claudia Nzeba (Congo,24), Assetina Kolani (Togo,22), Ehinomen Ojeriakhi (Nigeria,21), Jessica Effah (Nigeria,21), Stephanie Omogun (Nigeria,22), Samia Sheikh (Somalië,20), Janet Dara (Nigeria,26), Grace Ncubuka (Zuid-Afrika, 28), Salka Babou (Gambia,19), Sarah Ilunga (Congo,17), Jeanine Sousa Andrade (Kaap Verdië,22) en Jacqueline Cloete (Zuid-Afrika,26)