Mannenkoor Maranatha geeft concerten in Nederland

Na vorige week tweemaal zilver te winnen tijdens het korenfestival Canta al Mar 2016 in Calella, Spanje, verzorgt het mannenkoor Maranatha uit Suriname de komende weken nog enkele shows in Nederland. Optredens in Rotterdam, Dordrecht en Amsterdam staan op de planning, zegt een bericht van het koor.

Het koor dat bij vele Surinamers in Nederland gevoelens van nostalgie opwekt, viert dit jaar haar 70-ste jaardag. Het werd op 2 juni 1946 opgericht en bestaat voor een groot deel uit mannen van middelbare leeftijd en ouder, aangevuld met talentvolle jonge zangers. 

Terugkijkend op hun bezoek aan Spanje spreekt PR-man Roy Young-Afat van 'een vruchtbare trip'. In de categorie Folklore behaalden ze een zilveren prijs gehaald met de liederen Faya siton, Mini mini, Sapatia en Ontiman. En in de categorie sacrale of geestelijke liederen met het Onze Vader, Psalm 84 en Psalm 100. Het werd een bijzondere prestatie genoemd omdat het koor het moest opnemen tegen verschillende andere koren, zoals gemengde koren, vrouwen koren, jeugd koren en samenstellingen van andere groepen. 

Na hun oogst in Spanje is Maranatha echter nog niet uitgezongen. 'Na deze vruchtbare trip en een paar dagen verdiende rust, bereiden de leden zich voor op de optredens en concerten die zullen plaatsvinden in Nederland.  De spirit zit er goed in en het publiek zal vermaakt worden met bekende folkloristische en sacrale of geestelijke liederen,' schrijftYoung AFat .

Donderdag aanstaande oefent het koor in de Koningskerk in Amsterdam, ter voor bereiding op deelname aan het Korenfestival in Dordrecht. Hier zal gestreden worden tegen andere mannenkoren uit Nederland.

Daarnaast staan er ook optredens in de planning in Amsterdam en Rotterdam. De Rotterdammers kunnen op zaterdag 5 november naar het concert in de Hoflaankerk Rotterdam, dat om 18:30 uur aanvangt.

En in Amsterdam zingen ze op donderdag 3 november in het Bijlmer Parktheater (18:30 uur), op zondag 6 november om 10:30 uur in de Koningskerk Amsterdam (ter opluistering Kerkdienst van Broedergemeenschap AMOS), tijdens een conceert op zaterdag 12 november om 18:30 uur in de Koningskerk Amsterdam, en op zondag 13 november in Wi Eegi Kerki tijdens de kerkdienst om 11:00 uur.

Na de dienst in Wi Eegi Kerki is er een gezellige Family day en afsluiting van de Maranatha Party naar Barcelona op de Cres’cendo basisschool in Amsterdam Zuidoost. 

De kaarten voor de concerten zijn te bestellen via info@pauldoethetweer.nl

De prijzen zijn  €17.50 in de voorverkoop en €20 bij de ingang. Kaarten in de voorste rijen van de kerk kosten €30. Op woensdag 16 november vertrekt het gezelschap terug naar Suriname.