Kofi Annan in Nederland maandag

Kofi Annan, de voormalige Secretaris Generaal van de Verenigde Naties brengt op maandag 29 en dinsdag 30 augustus 2016 een bezoek aan Nederland.

Anan, die werd geboren in Kumasi, Ghana, was van 1997 tot en met 2006 de zevende secretaris-generaal van de VN. Hij geldt als een succesvol hervormer, stimulator en bruggenbouwer.

Hij komt naar Nederland in zijn hoedanigheid als oprichter van de . De stichting die werd opgericht nadat hij SG af was, zet zich in voor het mobiliseren van de politieke wil om bedreigingen voor de vrede, ontwikkeling en mensenrechten tegen te gaan. Nederland heeft een strategisch partnerschap met de organisatie.

Annan zal in Nederland ontmoetingen hebben met onder anderen minister-president Rutte,  minister Koenders van Buitenlandse Zaken en minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Zijn gesprek met Rutte is op maandagmiddag op het ministerie van Algemene Zaken. Tijdens de ontmoeting spreken zij onder meer over de aanpak van gewelddadig extremisme en migratie. Dinsdag spreekt Annan met minister Ploumen op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarna ontmoet hij minister Koenders. Tijdens een lunch in Den Haag zullen ze spreken over verschillende thema's, waaronder het Nederlandse buitenlandbeleid.