Afbeelding

Ireda Nijboer is Miss Amsterdam 2016

Ireda Nijboer werd afgelopen zondag 30 oktober  in de Stadsschouwburg van Amsterdam gekroond tot Miss Amsterdam 2016. De jury koos voor haar uit 17 finalisten.

Ireda, die een Curaçaose vader en een Hollandse moeder heeft, studeert commerciële economie en is in het bezit van een HBO diploma Marketing Communicatie en Evenementen.

De organisatie van de MIss Amsterdam Verkiezing zegt dat Ireda ook een maatschappelijk hart heeft. “Wat ik nog zou willen veranderen aan Amsterdam is het welzijn van gezinnen en kinderen die stagneren in de ontwikkeling van hun toekomst plannen. Iedereen verdient een eerlijke kans om het pad te bewandelen in onze maatschappij," citeert de organisatie haar.

Als tweede eindigde Thessaly Zimmerman. Veerle Dori van Isveldt werd derde.

De organisatie van deze eerste Miss Amsterdam verkiezing was in handen van Marjorie De Cunha, die het evenement ook bedacht en er licentie houder van is. Miss Amsterdam verkiezing is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam. De Cunha blikt tevreden terug. "Het was een goede, mooie show. Belangrijk is dat het publiek zeer tevreden was," zegt ze.