Idris Elba's Second Coming vanaf 7 april in de bioscoop

Idris Elba, de man die wel menig hart van vrouwelijke AFRO lezers sneller doet kloppen, schittert in de film Second Coming, die op 7 april in Nederland in premiere gaat.

Full Color Entertainment brengt de film - in samenwerking met Herrie Film en TV en IFFR – vanaf 7 april uit in de bioscopen en op Filmthuis, de online zaal van de filmtheaters. Het meeslepend debuut van de Britse filmmaker Debbie Tucker Green won de Big Screen Award op het IFFR.

Second Coming

De film draait om een zwart gezin in London. Golden Globe winnaar Idris Elba (Luther, Beasts of No Nation), speelt de rol van Mark, de man van Jackie die opeens zwanger blijkt te zijn ondanks ze al maanden niet met hem geslapen heeft. Het koppel heeft al een kind, de elfjarige JJ (Kai Francis Lewis), maar hun relatie is stagnant.

The Guardian: “… at the core of all this strange magic is a trio of utterly believable performances that draw us into the bosom of this family, making us care deeply about their hopes and aspirations. 

De Jamaicaans-Britse Jackie (Nadine Marshall) wordt radeloos door de onduidelijke oorzaak van haar verwachting en durft het nog niet aan haar man te vertellen. Het is al maanden geleden dat ze voor het laatst met hem naar bed is geweest en toch kan het van niemand anders zijn… Wanneer haar zwangerschap vordert, moet ze Mark en de 11-jarige JJ wel inlichten.

Maar als Mark de conceptiedatum berekent, slaat zijn blijdschap om in twijfel. Jackie snapt zelf ook niets van haar zwangerschap en kruipt steeds verder in haar schulp. Haar zenuwslopende zwangerschapskwaaltjes worden steeds alarmerender en ze begint aan haar eigen gedachtes te twijfelen. Als ook JJ onder hun ruzies begint te lijden, wordt het stel gedwongen hun huwelijk onder de loep te nemen. 

Variety "Offering a fine showcase to a very fine cast […] Idris Elba and Nadine Marshall excel in Debbie Tucker Green's oblique, engrossing psychodrama" 

Big Screen Award

De Big Screen Award wordt sinds 2013 uitgereikt tijdens het International Film Festival Rotterdam. Bij deze competitie, bestaande uit acht films die hun internationale première beleven op IFFR, heeft de publieksjury in 2015 bepaald dat Second Coming in de Nederlandse bioscopen kon worden uitgebracht.

Full Color Entertainment

De nieuwe filmdistributeur Full Color Entertainment brengt in Nederland het werk van zwarte onafhankelijke filmmakers beter onder de aandacht. Met twee films uit Curaçao maakt Full Color sinds deze zomer deel uit van het distributielandschap.

Filmthuis

Vanaf nu kun je speciaal geselecteerde films die in het filmtheater draaien ook gelijktijdig thuis kijken in de online zaal van het filmtheater. Gewoon op je TV, laptop, tablet of smartphone. Geen tijd om de deur uit te gaan, bezoek het filmtheater dan ook eens vanuit huis, 24 uur per dag open.