The Glow Up: intiem diner in Amsterdam voor de Afro-Nederlandse vrouw

Bloggers Rowan Blijd en Charlene Hiwat-Kortstam lanceren op vrijdag 24 juni 2016 The Glow Up in Evolation Yoga SouthEast, een uniek, intiem diner dat zich richt zich op de Afro-Nederlandse vrouw. De eerste editie omvat een ‘Garden Supper’, met workshops, inspirerende spreeksters en een eerlijke maaltijd; vanuit de Yogastudio wordt ook nog een exclusieve les Afrikaanse Yoga aangeboden voorafgaand aan het diner.

Rowan (26) en Charlene (26) besloten meteen na hun eerste ontmoeting enkele maanden geleden hun krachten te bundelen, met de eerste ‘Garden Supper’ als resultaat: een heerlijke zomerse maaltijd in de tuin van de yogastudio; met empowerment en sisterhood als belangrijkste pijlers. “Er zijn zoveel vrouwen die behoefte hebben aan die momenten waarin zij geen hele groep hoeven vertegenwoordigen maar gewoon zichzelf kunnen zijn. Die individualiteit staat centraal tijdens The Glow Up” aldus Rowan.

Dertig vrouwen, geheel in stijl

Met dertig sierlijk gedekte plekken aan tafel die worden voorzien van naamkaartjes, draagt de organisatie zorg voor een unieke beleving en dat is niet zonder reden. De uitdrukking ‘Glow Up’ wordt binnen de Afro-Amerikaanse gemeenschap veelvuldig gebruikt om een positieve transformatie aan te duiden en dat is precies wat de organisatie wilt bereiken met The Glow Up. “We willen een veilige ruimte creëren waarin zwarte vrouwen ook offline de verbinding met elkaar aan kunnen gaan en de schoonheid in zichzelf en elkaar kunnen zien” vertelt Charlene.

Een avondvullend programma

Naast het diner wordt er voor een avondvullend programma gezorgd dat wordt afgesloten met goede gesprekken in de hangmatten van de yogastudio. Zo komt Beryl Valpoort (SweetLifestyle) de vrouwen een mini me-time workshop geven, zorgt Deborah Cameron (winnares Miss Black Hair NL 2016) voor vermaak én vertelt schrijfster Hélène Christelle (Vileine, de Volkskrant) de gasten over Black Girl Magic. In samenwerking met diverse ‘black owned’ bedrijven wordt er gezorgd voor leuke en memorabele cadeau’s voor de dinergasten, vertellen de organisatoren.

Belangrijke tijden

  • Start Afrikaanse Yoga: 14:30
  • Reguliere inloop: 16:00

Kaarten zijn in beperkte oplage verkrijgbaar via Eventbrite.nl. Voor meer informatie volg je The Glow Up op Facebook via www.facebook.com/theglowup.nl