The Glow Up: episch

Het allereerste evenement van The Glow Up was 'epic' en ronduit magisch, vertelt Rowan Blijd over The Glow Up dat ze samen met Charlene Kortstam-Hiwat organiseerde, afgelopen vrijdag in Evolation Yoga South East in Amsterdam Zuidoost. "We zitten nog steeds op een wolk en kunnen de woorden nog niet goed vinden om te beschrijven wat we vrijdag met een groep van 30 black magic women hebben meegemaakt."

Rowan en Charlene hadden meteen na nu eerste ontmoeting het idee voor een uniek, intiem diner dat zich richt zich op de Afro-Nederlandse vrouw. De eerste editie omvatte een ‘Garden Supper’, met workshops, inspirerende spreeksters en een eerlijke maaltijd; vanuit de Yogastudio werd ook nog een exclusieve les Afrikaanse Yoga aangeboden voorafgaand aan het diner.

Deze eerste en uitverkochte editie werd een tafel vol prachtige zwarte vrouwen die ons raakten met hun kwetsbaarheid. We leerden dat het uitspreken van je dromen zoveel kracht heeft.

We zitten nog steeds in een soort 'waas' van enthousiasme, blijdschap en dankbaarheid. de Garden Supper heeft ons verbonden en op een manier waarvan we als organisatie niet eens durfden te dromen. Er is gelachen, gehuild en gedeeld. Een sisterhood die vanaf nu alleen maar zal blijven groeien.

"If we're gonna heal, let it be glorious. One thousand girls raise their arms" - Warsan Shire

Foto's: Snaps by Nova