Full Color Entertainment promoot zwart filmtalent

De nieuwe filmdistributeur Full Color Entertainment brengt in Nederland het werk van zwarte onafhankelijke filmmakers beter onder de aandacht. Met twee films uit Curaçao maakt Full Color sinds deze zomer deel uit van het distributielandschap.

Full Color Entertainment is een initiatief van Peggy Gemerts, die tot 2013 als marketing manager voor Dutch FilmWorks werkte, en zich sindsdien als freelance marketeer heeft gespecialiseerd in de promotie van independent cinema en multicultureel product.

Gemerts: “Onafhankelijke zwarte films weten vaak niet goed hun weg te vinden naar filmtheaters en publiek in Nederland. Over de jaren heen zijn heel veel interessante producties nagenoeg onopgemerkt gebleven. Ik hoop daar met Full Color verandering in te brengen, zodat deze prachtige films het publiek krijgen dat ze verdienen.”

Full Color start deze zomer met twee producties: de speelfilm Sensei Redenshon (regie German Gruber jr.), waarin een voormalige straatvechter het contact met zijn zoon probeert te herstellen, en de documentaire Sombra di Koló (Angela E. Roe), waarin dertig eilandbewoners vertellen wat de invloed van ras en kleur is op hun dagelijks leven.
Beide films zijn te zien op World Cinema Amsterdam (14-23 augustus), waarna Full Color ze op reis stuurt langs de filmtheaters. Interesse is er inmiddels van LantarenVenster, Rotterdam, Louis Hartlooper Complex, Utrecht en Cinecitta, Tilburg.

Over Full Color Entertainment

Full Color Entertainment is een initiatief van Peggy Gemerts. Na haar studie Film- en televisiewetenschappen heeft Gemerts gewerkt voor diverse marktleiders in de media, alvorens aan de slag te gaan in de filmdistributie. In totaal heeft zij bij eOne en later bij Dutch FilmWorks meer dan 120 films uitgebracht. Met een focus op diversiteit en de missie om zwarte filmmakers een platform te bieden, begint zij in de zomer van 2015 met de distributie van films. Mede door samenwerking met zwarte culturele organisaties wordt het publiek op een voor de distributiewereld nieuwe manier op de hoogte gebracht van aankomende filmreleases. 

Over Sombra di Koló

Sombra di Koló (The Shadow of Color) brengt ons in de wereld van dertig eilandbewoners van het Caribische eiland Curaçao, en laat zien welke invloed ras en huidskleur hebben op hun dagelijks leven.

Cultureel antropologe Angela Roe krijgt van haar Curaçaose tante  te horen dat ze geen partner met donkere huidskleur mag meenemen naar huis. Geraakt en verwonderd besluit ze de onderliggende motieven te onderzoeken: hoe komt het dat Curaçao al eeuwenlang kampt met een kleur-hiërarchie? En: waarom rust er op het eiland al even lang een taboe op het onderwerp?

Haar zoektocht voert haar over het hele eiland heen, van een klein dorpje op het platteland tot aan Spaanse Water, de rijkste wijk van Curaçao. Ze spreekt met eilandbewoners uit alle lagen van de bevolking over afkomst, klasse, familieverhoudingen en de diverse samenleving van het Caribische eiland.

De trots en vreugde over deze kleurrijke samenleving wordt afgewisseld met oprechte schaamte en frustraties die als gevolg van raciale ongelijkheid nog steeds pijnlijk aanwezig zijn.

Bron: Persbericht Full Color Entertainment