Afbeelding

FRiS! was een succes

Afgelopen zondag vond het inspiratie-event FRiS! voor de 4e keer plaats in de Niffo Galerie in Rotterdam. Het thema 'liefde' was tijdens deze middag de rode draad in alle programma-onderdelen.

Bellita Carol is de organisator en host van het event. Door haar persoonlijke en humoristische benadering voel je je al snel op je gemak en wordt je opgenomen in een knusse sfeer.

Het thema 'liefde' kwam als eerst naar voren in het gedicht van Loraine Klaiber dat naadloos aansloot op het persoonlijke verhaal van Emmanuel Agyekum over zelfliefde. In het interview met Emmanuel, vertelt hij dat hij in zijn jeugd en puberteit te kampen heeft gehad met zelfacceptatie aangaande zijn huidskleur en achtergrond. Hij werd door zijn leeftijdsgenoten gepest en verloor zichzelf in een identiteitscrisis waarin hij greep naar whitening creams. In de afgelopen jaren heeft hij in de zoektocht naar zichzelf zijn identiteit en zelfvertrouwen hervonden, waarop zelfacceptatie en zelfliefde als vanzelfsprekend volgden. Na het openhartige gesprek tussen Emmanuel en Bellita werd het tijd voor muziek.

Valerie Linger zong een gevoelig zelfgeschreven lied over de sterke liefde tussen man en vrouw. Het publiek werd hierin volledig meegenomen. Tijdens FRiS! is er ruimte voor nieuwe ontmoetingen en maak je kennis met onbekend talent. Daar is Stephanie Linger ook een mooi voorbeeld van. Zij nam na de pauze de microfoon over en betoverde het publiek met haar innemende stem.

YMP bracht met zijn humoristische spoken word performance weer luchtigheid in het geheel, waarna de talkshow volgde. In een sfeer van gelijkwaardigheid werd het publiek in staat gesteld hun mening te uiten over liefdesgerelateerde stellingen. Er werd veel gelachen, maar er werden ook betekenisvolle statements gemaakt. Na een middag bij Bellita in de huiskamer te hebben gezeten, ga je met inspiratie en een goed gevoel weer weg. De volgende editie staat gepland op 27 maart in het Maaspodium in Rotterdam. Dit wil je niet missen!