Frederick Douglass op google.com voorpagina

Bij de start van Black History Month in Amerika, plaatste google.com op 1 februari op haar voorpagina een portret van Frederick Douglass, de grootste Afro Amerikaanse leider van de 19e eeuw.

markeerde hiermee meteen de geboortedag van de Amerikaanse abolitionist, redacteur, publicist, politicus en hervormer.

De doodle op google’s voorpagina is niet alleen tijdig, maar dient ook als een goede manier om zij die niet van Douglass afwisten over hem te onderwijzen.

Douglass was niet alleen een abolitionist, begenadigd spreker en schrijver, maar ook de eerste zwarte man die genomineerd werd om vice president van de Verenigde Staten te worden.

De prent werd gemaakt door Richie Pope. Het toont Douglass op de voorgrond, met als achtergrond een afbeelding van een krant, geinspireerd door de North Star, die hij publiceerde van 1847 tot 1851.

“Er is bijna geen fijner voorbeeld van de kracht van onderwijs dan Frederick Douglass. Om de 198-ste geboortedag van één van de meest belangerijke denkers uit de geschiedenis te herdenken nodigden we kunstenaar artist Richie Pope om vandaag onze homepage te verzorgen,” legde Google de keus uit. De prent was jammer genoeg niet op de Nederlandse versie van google.nl te zien.

Douglass werd geboren nabij Easton in de staat Maryland. Hij was de zoon van de tot slaaf gemaakte Harriet Bailey. Hij werd geboren te Maryland op 14 februari 1818 en overleed in Washington D.C., 20 februari 1895. Hij ligt begraven op het Mount Hope Cemetery in Rochester, NY.

Lees meer over Frederick Douglass