Dr. Kaba Kamene komt op Nederland tour

Afro-wetenschapper Dr. Kaba Kamene vertoeft van 18 maart tot en met 22 maart in Nederland, voor een vijfdaags evenement waarmee hij Afrikanen in de diaspora wil verrijken met kennis.

Kabba’s Nederland tour wordt georganiseerd door House of Khepera, een organisatie van “mensen die het belangrijk vinden dat informatie die ons kan empoweren ook de gemeenschap bereikt.” De organisatie noemt ‘The Dr. Kaba Experience’ die ze organiseren “een unieke ervaring met interviews, tours en lezingen waarbij Dr. Kaba niet alleen kennis deelt maar ook met ons in gesprek gaat zodat wij met elkaar tot nieuwe inzichten komen.”

Dr. Kaba komt uit New York, waar hij al meer dan 30 jaar les geeft in The Bronx. Een volgeling van de pan-Afrikaanse schrijver Henrik Clarke, ontwikkelde hij door de jaren heen een Afrikaans curriculum.

Hij werkte ook mee aan de baanbrekende documentaire trilogie Hidden Colors over de rol van Afrikanen in de wereldgeschiedenis gaat. “Hij kreeg na de documentaire veel vragen gehad uit de gemeenschap over hoe deze  wereld geschiedenis te bestuderen. Door deze vraag ontwikkelde hij een Study Guide die je gratis kan downloaden,” schrijft House of Khepera. “Deze vraag speelt ook bij velen van ons.”

De organisatie heeft inmiddels op haar website het programma van Dr. Kabba’s vijfdaags bezoek gepubliceerd op haar website.