Darryl Veldman | Stimofo is een samenvatting van mijn carrière

Darryl Veldman, bekend van Stimofo en roadmanager van rapper Ronnie Flex, heeft een geweldig jaar00 achter de rug.

Zo heeft hij een aantal succesvolle live--sessies gehad op Instagram, een boek uitgegeven en heeft hij zelfs zijn baan op kunnen zeggen. Hij vertelde ons wat het met hem heeft gedaan en waar hij naartoe wil.

Dat Darryl een bezige bij is, neemt hij mee in zijn bedrijf: “Stimofo is eigenlijk een samenvatting van mijn carrière als zelfstandig ondernemer. Een theatermaker die op zoek was naar zijn eigen toneel. Een grafisch vormgever die zich richtte op het ontwerpen van cartoons met een Afrikaans uiterlijk of kenmerken hiervan.
Een ondernemer die zichzelf wilde blijven uitdagen om meer te doen dan van hem gevraagd werd.

“Combineer de verschillende fases met elkaar en de geboorte van Stimofo is onvermijdelijk.” 

Dat Stimofo zo’n succes zou worden, had hij niet verwacht. Het was namelijk eigenlijk de bedoeling dat Darryl een eigen strip zou krijgen in de krant, maar het universum dacht er anders over.

“Nadat ik binnen twee maanden met mijn strip in de krant verscheen, ging ik pas nadenken over de volgende
uitdaging.”

De situatie met de COVID-19 lockdown pakte voor hem goed uit: bij begon met een online quiz en niet veel later verscheen het boek “Mijn Eerste Woordjes in het Sranan Tongo. 

Omarm jouw passie, start de zoektocht naar jouw talent en manifesteer jouw kracht, ongeacht wat men zegt of denkt. Soms moet je hiervoor jezelf eerst ontwortelen en het zaadje opnieuw planten.”

Darryl werkt nu naar een nieuw doel toe: een eigen speelterrein waarop hij niet alleen zijn eigen producten ontwikkelt, maar ook de gemeenschap ondersteunt met projecten en eigen ondernemingen.

Darryl’s boek ‘Mijn Eerste Woordjes in het Sranan Tongo 2’ is vanaf februari
2021 te koop.