Afbeelding

Curaçaose speelfilm Sensei Redenshon bij Pathé Thuis

Voor het eerst draait een Curaçaose speelfilm bij Pathé Thuis. Sensei Redenshon is een geheel Papiamentstalige productie, met acteurs van het eiland en is geheel gedraaid op Curaçao. De debuutfilm van German Gruber jr. heeft in september in de Pathé bioscopen zijn release gehad en is nu te bekijken via het streamingplatform.

Sensei Redenshon is een geheel Papiamentstalige productie, met acteurs van het eiland en is geheel gedraaid op Curaçao. De debuutfilm van German Gruber jr. heeft in september in de Pathé bioscopen zijn release gehad en is nu te bekijken via het streamingplatform.

Sensei Redenshon is een intiem portret van een pijnlijke vader-zoonrelatie tegen de achtergrond van het Curaçao van nu. De film is exclusief, en tijdelijk voor 3,99 euro, te zien bij Pathé Thuis. Het online platform voor de nieuwste films thuis.

Sensei Redenshon

Na een noodlottig ongeval in de wereld van de illegale straatgevechten en gokken, wordt Sandro veroordeeld tot tien jaar celstraf. Hij moet zijn enige zoon Shendel achterlaten. Wanneer Sandro tien jaar later vrijkomt, wil hij niets anders dan de verloren jaren met zijn zoon inhalen. Shendel is echter in de voetsporen van zijn vader getreden heeft geen behoefte aan contact met zijn vader. Om zijn zoon op andere gedachten te brengen wordt Sandro ernstig op de proef gesteld.

Speelfilmdebuut

Sensei Redenshon is het speelfilm debuut van German Gruber jr.. Hij is opgegroeid op Bonaire en Curaçao en volgde zijn filmopleiding in Nederland. Na zijn korte examenfilm ‘E Leyenda di Buchi Fil’, die zich afspeelt tijdens de slavernij op Curaçao, was Gruber jr. overtuigd van de vraag naar films met een lokaal karakter. Hij besloot op het eiland te gaan wonen om daar films te maken voor een Antilliaans publiek. 

German Gruber jr. gelooft in de kracht van film: “Doordat een publiek zich kan identificeren met de personages en situaties uit de film, krijgt het een zekere erkenning. Op Curaçao bestaat de kans hiertoe tot op heden nog te weinig.” German Gruber jr. is daarom vastbesloten méér films op het eiland te maken. “Een scenario voor een nieuwe speelfilm is in de maak.”