Conferentie over erfgoed in Middellandse Zee gebied

Stichting FONDEMA, een niet-religieuze en apolitieke organisatie in Den Haag houdt op 18 mei 2016 bij de Speakers Corner' de conferentie “Cultureel erfgoed in het zuidelijke Middellandse Zeegebied: een verkenning van het regionale materiele en immateriele cultureel erfgoed en de pogingen die in stand te houden".

De conferentie wordt gehouden in de Haagse Hogeschool van 17:30 tot 19:30. De organisatie zegtd at de conferentie bedoeld is om het niveau van bewustzijn rondom de crisis te verhogen. Sprekers uit verschillende vakgebieden zijn uitgenodigd om hun mening te delen. “Den Haag is synoniem voor vrede en gerechtigheid; dat maakt het de ideale locatie voor een evenement dat percepties wil verschuiven en proactiviteit wil bevorderen,” schrijft de stichting.

'Erfgoed is onze erfenis uit het verleden; hetgeen we vandaag meemaken en hetgeen we doorgeven aan toekomstige generaties. Ons cultureel en natuurlijk erfgoed zijn onvervangbare bronnen van leven en inspiratie' (UNESCO, 2016).

Stichting FONDEMA is een niet - religieuze en apolitieke organisatie in Den Haag , die een hernieuwde dialoog tussen Europa, het zuiden van de Middellandse Zee kust en Afrika wil beweksteligen. “Onze missie is om begrip tussen Noord en Zuid te bevorderen door culturele initiatieven, het bevorderen van internationale samenwerking en het bevorderen en het beheer van gedeelde programma's samen met partners uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika.