Charity Fraay gaat de kooi in voor meisjes

Morgen, donderdag 19 mei is het zover voor Charity Fraay. Ze laat zich dan voor een goed doel opsluiten in een kooi in restaurant Lieveling te Hoofddorp; en AFRO Magazine gaat mee!

Charity vlogt morgen verschillende keren live op de van AFRO Magazine. Volg jij haar ook in haar kooi? Doneer jij ook om meisjes uit hun kooien te krijgen?

Charity gaat live vloggen op AFRO Magazine’s pagina, terwijl ze 12 uren lang opgesloten zit in een kooi van 1X2 meter. “Ik neem een boek mee in de kooi en mijn telefoon. Dat is toch wel luxe in vergelijking met de meisjes in India die niks hebben als ze worden opgesloten. Maar ik neem het mee om meer mensen bewust te maken waarom ik in dat hokje zit. Ik wil de hele dag mensen meenemen in de belevingswereld, zodat ze ondersteunen,” zegt ze.

Charity die enkele weken geleden dingen op stelten zette in het televisie programma op BNN TV, laat zich opsluiten ter ondersteuning van noodhulporganisatie

“Het wordt naar alle waarschijnlijkheid een emotionele ervaring voor me, want ik ben eigenlijk een vrijheidsdier. Maar dat is ook de ervaring die ik wil delen, zodat meer mensen bewust worden van hoe blij wij mogen zijn met de vrijheden die wij genieten in dit leven. En natuurlijk wil ik ook dat mensen gaan doneren om deze meisjes een toekomst te helpen geven.”

De organisatie zet zich in voor de duizenden meisjes in India die worden gedwongen tot prostitutie en opgesloten in hokjes. “Ik doe hieraan mee omdat ik voor de volle 100 procent er achter sta dat we ons inzetten voor anderen,” zegt ze. De bedoeling is om minimaal € 2.500 , zodat Free a Girl nog meer meisjes kan bevrijden.

Vooruitblikkend op 19 mei geeft ze toe dat ze angstig, ongerust en slecht voorbereid is. “Maar ik kan me heel druk gaan maken en heel erg in mijn angst te zitten. Of ik kan heel positief blijven omdat ik weet dat ik het doe voor meisjes aan de andere kant van de wereld hun hele leven opgesloten zitten in een kooi waar ik na 12 uren weer uit kan.”

Ze gaat op 19 mei om 11.00uur de kooi in en zal verschillende keren live te volgen zijn op AFRO Magazine’s Facebook pagina. “Het wordt naar alle waarschijnlijkheid een emotionele ervaring voor me, want ik ben eigenlijk een vrijheidsdier. Maar dat is ook de ervaring die ik wil delen, zodat meer mensen bewust worden van hoe blij wij mogen zijn met de vrijheden die wij genieten in dit leven. En natuurlijk wil ik ook dat mensen om deze meisjes een toekomst te helpen geven.”