Brasa Dey 2016 wordt groter, beter

De organisatoren van Brasa Dey in Rotterdam hebben aangekondigd dat ze er dit jaar weer zijn, groter en nog beter dan vorig jaar.

Steve Ebecilio en Jean Pierre van P4P Events van Bruma's Events, de drijvende krachten achter het Surinaamse festival, benadrukte in een persbericht deze week dat zijn organisatie ook de enige is die het organiseert.

“Via onze relaties, fans en anderszins hebben wij vernomen dat een ons vreemde organisatie zich profileert als dé organisatie die Brasa Dey 2016 in Ahoy Rotterdam organiseert. Wij distantiëren ons van alle activiteiten van deze persoon en organisatie,” verklaarde Ebecilio. “Bruma's Events en P4P Events zijn de enige 2 organisatoren die Brasa Dey in Ahoy op en rond 25 november kunnen en mogen organiseren volgens het format van 2015.”

Hij gaf aan bezoekers en andere belanghebbenden op de hoogte te willen brengen dat “wie in welke vorm dan ook zaken doet met deze persoon en/of organisatie moet weten dat dit voor eigen rekening en risico is.”

Hij refereerde naar de en naar de pagina voor meer informatie over het festival. Hij verwees ook naar de website van zelf.

Duizenden mensen bezochten op 22 november vorig jaar in Ahoy Rotterdam de eerste editie van Brasa Dey in meer dan 25 jaar. Het festival dat werd gehouden ter ere van de veertigjarige onafhankelijkheid van Suriname, werd opgeluisterd door onder meer Kenny B, Sabroso en Black Harmony. Behalve concerten waren er workshops, marktkraampjes en presentaties.

Op 25 november 1975 werd Suriname onafhankelijk van Nederland. Brasa Dey werd 28 jaar geleden voor het laatst op grote schaal gevierd in Nederland, dat was in de Jaarbeurs in Utrecht.