Bloed en beenderen; een aanrader

Bloed en beenderen, het jongste boek van Tomi Adeyemi is een aanrader voor liefhebbers van West-Afrikaanse mythologie en cultuur. Het boek, waarvan inmiddels de filmrechten zijn verkocht aan Fox 2000, verscheen op 20 maart in het Nederlands bij HarperCollins Holland.

 


Het verhaal lezers naar Orïsha waar mensen ooit met magische krachten leefden, tot een wrede koning besloot de magi, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken.

 Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit de handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen.

Gevaar ligt op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand…

 


Tomi Adeyemi (1994) is een Nigeriaans-Amerikaanse auteur. Ze woont in San Diego en studeerde Engelse literatuur aan Harvard. Na haar studie kreeg ze een onderzoeksbeurs die haar in de gelegenheid stelde West-Afrikaanse mythologie en cultuur te bestuderen.

Dit inspireerde haar tot het schrijven van de serie The Orïsha Legacy. De delen 2 en 3 verschijnen respectievelijk in het voorjaar van 2019 en 2020.

De pas drieëntwintigjarige Tomi Adeyemi wordt nu al met J.K. Rowling vergeleken. De productie van de verfilming van het boek is in handen van het team dat ook Twilight, The Maze Runner en The Fault in Our Stars heeft geproduceerd.

Bloed en beenderen – Tomi Adeyemi – ISBN 978 94 027 0108 1 – hardcover €17,99 / e-book €9,99