Afbeelding

The Black Archives

The Black Archives komt naar de Bijlmer

Op zaterdag 15 augustus opent The Black Archives een tijdelijke dependance in Amsterdam-Zuidoost, de Bijlmer in het kantoorgebouw Prospect Eleven; naast metrostation Bullewijk. "Op deze locatie is er ruimte voor onze enorme schat aan boeken," zegt Mitchell Esajas, één van de oprichters. 

Prospect Eleven is een broedplaats voor kunstenaars, creatievelingen en ondernemers die kennis en creativiteit combineren. Naast The Black Archives is ook architect Wouter Pocornie in het gebouw gevestigd. Hij houdt zich bezig met stedenbouwkundige ontwikkelingen in Amsterdam-Zuidoost.

Angelo Bromet, cultureel ondernemer en jongerenwerker, is samen met Charity Reingoud oprichter en hoofdhuurder van het pand waar jongeren uit de Bijlmer de kans krijgen om hun talent te ontwikkelen.

In Prospect Eleven is er ruimte voor onderzoek en de locatie kan worden gereserveerd als studie- of werkplek. Het bewustzijn onder zwarte jongeren naar hun identiteit is actueel en groeit.

"Op deze locatie zijn we dichtbij het hart van de zwarte gemeenschap en kunnen we bijdragen aan het zwarte bewustzijn door kennisoverdracht," zegt Esajas die vorige maand Black Live Matter Amsterdam mede organiseerde.

Hij ziet The Black Archives als een succes.

Succes betekent voor mij het verwezenlijken van doelen. De afgelopen tien jaar hebben we stap voor stap ons archief opgebouwd, bijgedragen aan eerherstel voor o.a. Anton de Kom, lezingen, panels, exposities, kunst en cultuur. In Prospect Eleven kunnen we onze missie nog meer uitdragen en kennis van zwarte schrijvers en wetenschappers toegankelijk maken,“ zegt Esajas tevreden.

De opening op zaterdag is al uitverkocht, maar er komt wel een livestream. Kijk voor meer informatie op http://www.theblackarchives.nl/bijlmer.html

Adres: Karspeldreef 14, 1101 CK, Amsterdam