BBC lanceert nieuwe serie met zwarte acteurs in hoofdrollen

De BBC lanceert volgend maand de nieuwe TV thriller "Undercover,"  waarin in een unieke move van de Bitse omroep, drie zwarte acteurs de hoofdrollen spelen.

Sophie Okonedo speelt Maya, een jurist die op het punt staat de eerste zwarte Hoofdofficier van Justitie en Adrian Lester haar echtgenoot Nick.

Terwijl haar leven onder een publiek vergrootglas terechtkomt, komt Maya erachter dat haar echtgenoot haar jarenlang een leugen voorgehouden heeft. Wat zal ze te weten als ze besluit te gaan graven in zijn verleden? Welke geheimen zullen boven komen drijven? 

Twintig jaar geleden werkte Nick als een onbevreesde toegewijde geheimagent en infiltreerde hij organisaties die als een gevaar voor de samenleving wrden gezien. Hij brouwde een vals verleden met een valse identiteit die nu alles in de ar zou kunnen schoppen voor zijn vrouw die nu voor de deur van een toppositie staat.

Dennis Haysbert, bekend van “24” speelt de derde hoofdrol: Een man die al 20 jaar onterecht in de gevangenis zit.

Met de zesdelige serie houdt BBC haar belofte voor meer diversiteit op de publieke televisie. “Iets doen aan het gebrek aan diversiteit is op onze agenda,” zei BBC Films directeur Christine Langan took on the challenge. “We moeten het moderne Engeland uitbeelden en ik ben betrokken in dat proces.”

Undercover, die gedurfd en aangrijpend wordt genoemd, is geproduceerd door Peter Moffat.