AFRO Magazine geeft twee DVD's van de film Sombra di Koló weg

Was je ook zo onder de indruk van de Curaçaose  documentaire Sombra di Koló? Dan heb je nu de kans om hem toe te voegen aan je verzameling. Vanaf 1 juni 2016 is hij beschikbaar op DVD; en AFRO Magazine geeft er twee van weg.

Sombra di Koló (De Schaduw van Kleur) brengt ons in de wereld van dertig eilandbewoners van het Caribische eiland Curaçao, en laat zien welke invloed ras en huidskleur hebben op hun dagelijks leven.

Cultureel antropologe Angela Roe krijgt van haar Curaçaose tante te horen dat ze geen partner met donkere huidskleur mag meenemen naar huis. Geraakt en verwonderd besluit ze de onderliggende motieven te onderzoeken: hoe komt het dat Curaçao al eeuwenlang kampt met een kleur-hiërarchie? En: waarom rust er op het eiland al even lang een taboe op het onderwerp?

Haar zoektocht voert haar over het hele eiland heen, van een klein dorpje op het platteland tot aan Spaanse Water, de rijkste wijk van Curaçao. Ze spreekt met eilandbewoners uit alle lagen van de bevolking over afkomst, klasse, familieverhoudingen en de diverse samenleving van het Caribische eiland.

De trots en vreugde over deze kleurrijke samenleving wordt afgewisseld met oprechte schaamte en frustraties die als gevolg van raciale ongelijkheid nog steeds pijnlijk aanwezig zijn.

AFRO Magaine geeft twee exemplaren weg. Wil jij één ontvangen? Geef nu je naam en adres op via . First come first serve.

De film draaide vorig jaar in de bioscoop in Nederland. Hij is vanaf 1 juni op DVD te koop via film distributeur , die als missie heeft om zwarte filmmakers een platform te bieden. De film is ook te huur (voor scholen, buurthuizen etc) via filmservice.nl

AFRO Magaine geeft twee exemplaren weg. Wil jij één ontvangen? Geef nu je naam en adres op via . First come first serve.