Afbeelding

boni grani

Africana studenten in Boni Grani radioprogramma dinsdag

Studenten die de Africana Development Course volgen, zijn op dinsdag 28 mei te gast in het radioprogramma Boni Grani op Salto Radio. De speciale uitzending van het radioprogramma staat in het teken van de African Liberation Day, "Afrikadag" die ieder jaar op 25 mei wordt herdacht. Het programma wordt verzorgd door Kenneth Donau.

De Africana Development Course werd ontwikkeld door de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en de Kwame Nkrumah University of Science and Technology (KNUST) en wordt in Nederland aangeboden in samenwerking met het Broos Instituut voor Afrocentrische Studies en Onderzoek.

Een opeenstapeling van unica: het is voor het eerst in Nederland waarin de Afrikaanse diaspora centraal staat in een opleiding op universiteitsniveau, het is voor het eerst dat de AdeKUS en KNUST universiteiten een opleiding verzorgen in Nederland, het is uniek dat studenten uit Nederland, Suriname, de Cariben, de VS en Ghana samen komen in een virtueel klaslokaal waar ze lessen krijgen van professoren op het Afrikaanse continent.

Lees hier testimonials over de Africana opleiding

De radio-uitzending bouwt voort op deze unica. De tweejarige opleiding is al sinds maart 2024 maanden onderweg en studenten moesten afgelopen weekend hun eerste paper inleveren aan de hand van lessen die zij de afgelopen maanden hebben gevolgd.

Gedurende het radioprogramma, zullen de studenten het met elkaar hebben over de onderwerpen die ter sprake kwamen, zoals “Introduction to Africana Development Studies”, “What is decoloniality?” en ze zullen door gastheer Kenneth Donau worden uitgenodigd om over hun papers te vertellen en te reflecteren op de kennis die ze opdoen tijdens de opleiding. Docenten en vertegenwoordigers van AdeKUS, KNUST en Broos Instituut doen ook mee in het programma. Luisteraars mogen inbellen en wellicht zullen er ook studenten van universiteiten in Ghana meedoen.

Het programma Boni Grani wordt verzorgd door Comité Boni en Stichting Grani. Het is te beluisteren op frequentie 107.9 FM en via de live-stream. Het wordt uitgezonden om 15:00 – 17:00 in Nederland, (10:00 – 12:00 Suriname, 13:00 – 15:00 Ghana, 09:00 – 11:00 New York.)

Terugluisteren kan op https://www.salto.nl/programma/radio-grani

African Liberation Day (Afrikadag) is de jaarlijkse herdenking van de oprichting van de African Union op 25 mei 1963. Het wordt herdacht in verschillende landen op het Afrikaanse continent en over de hele wereld.