Urban Africa Naturals

Shea Butter is niet genoeg

Shea Butter alleen is niet genoeg om je huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon," schrijft Urban Africa Naturals. Het kan wel je favoriete zonnebrandcrème een extra boost tegen de zon geven wanneer het afzonderlijk wordt aangebracht. Shea Butter heeft een SPF van maximaal 10.

Lees hier hun advies

Als je op zoek bent naar een zonnebrandcrème met breed spectrum bescherming, dan is Shea Butter een ingrediënt dat je waarschijnlijk in de ingrediëntenlijst wilt zien. Bovendien krijg je alle andere voordelen van Sheaboter met slechts één product, ook te gebruiken als After Sun.

Wat doet Vitamine D voor de huid?

Afbeelding

Urban Africa Naturals

Een beetje zon is goed voor iedereen. UV-licht zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Dit is nodig voor sterke botten. Pas op voor teveel zonlicht, dit is schadelijk en kan de huid verbranden. Zonlicht bestaat onder andere uit ultraviolette stralen: UVA en UVB.

UVB dringt door tot in de bovenste laag (epidermis) van de huid. UVB verdikt de opperhuid. Dit beschermt de dermis (de diepe laag van de huid) tegen te veel blootstelling aan de zon. UVA bereikt de dermislaag en dringt diep door in de huid. Zonlicht bestaat voor meer dan 95% uit UVA en een klein percentage UVB.

Zonnebanken stralen voornamelijk UVA uit en weinig tot geen UVB. Zonnebanken hebben dus ongeveer dezelfde eigenschappen als natuurlijk zonlicht, dat ook nodig is om het lichaam goed te laten functioneren. De voornaamste is vitamine D.

Vitamine D is nodig voor sterke botten en een sterk immuunsysteem. Vitamine D wordt geproduceerd wanneer UVB-licht de huid raakt. Sommige huidaandoeningen verbeteren ook juist in de zomerlicht zoals psoriasis. Daarom worden ultraviolette stralen ook gebruikt bij de behandeling van sommige huidziekten, maar als de huid in korte tijd wordt blootgesteld aan te veel ultraviolette stralen, zal de huid verbranden. De huid wordt rood en pijnlijk. Soms krijg je zelfs blaren. Veel blootstelling aan de zon of het gebruik van een zonnebank, kunnen het risico op huidkanker verhogen.

Als de huid wordt blootgesteld aan veel UV-stralen, zal de huid ook sneller verouderen. Dit komt voornamelijk door UVA, deze beschadigt het elastische bindweefsel in de huid. Dit maakt de huid dikker en harder en veroorzaakt rimpels, verkleuringen, rode en bruine vlekken en een minder egale huidskleur. Hoe lichter je huidtype, hoe gevoeliger je bent voor deze veranderingen.

Hoe bescherm je jouw huid tegen UV filter

  • Zorg voor extra bescherming in de vorm van Shea Butter, bijvoorbeeld als je dichter bij de evenaar en de bergen komt. Maar ook op water, sneeuw en zand.
  • Gebruik zonnebrandcrème van minimaal factor 15 bij voorkeur i.c.m. Shea Butter.
  • Vermijd zonnebanken.

Lees door op de site van Urban Africa Naturals

uan

Urban Africa Naturals

Brand

Urban Africa Naturals bestaat uit een familie van gepassioneerd en overtuigd Shea Butter liefhebbers. Van onze passie hebben wij ons vak gemaakt om je kennis te laten maken met de kracht van de natuur. Waar anders dan in Afrika tref je de allerbeste natuurlijke ingrediënten voor de persoonlijke verzorging en superfoods voor een gezondere levensstijl?