Podcast

Redflags en relaties

500 rozen, met een Porsche opgehaald worden, luxe restaurants en de duurste cadeaus. Op Tiktok zit het er vol mee. Allemaal video’s waarin te zien is hoe het luxe leven wordt verheerlijkt. Het kan je zelfs het gevoel geven dat je arm bent terwijl daar niks van waar is. In straattaal wordt er ook wel eens gezegd ‘’Ze laten t lijken’’. Hiermee wordt bedoeld dat men doet alsof ze veel geld heeft maar dit in wezen allemaal meevalt.

In aflevering 3 van ‘'The melanin podcast'  op Spotify ging ik met mijn vader het gesprek aan over relaties. Mijn vader stelde de vraag: ‘’Wie moet op de eerste date betalen?’’.  Ik zei: ‘’Een jongen’’. Mijn vader zijn reactie was als volgt: ‘’hahhahaha hoezo betaal jij niet dan?’’. Ik vond dat een hele rare vraag omdat hij mij altijd heeft verteld hoe hij mijn moeder heeft verwend en meenam naar plekjes.

Ik gaf toen als antwoord:

’Papa doe normaal dat hoort toch zo, dat heb jij ook altijd gedaan’’.

Hij gaf toen aan dat vrouwen zich tegenwoordig independent woman noemen en hij er daardoor vanuit ging dat vrouwen zelf betalen. Ik vond dat belachelijk. Wil je weten wat mijn precieze reactie was, ga dan naar Spotify: The melanin podcast afl3.

The Melanin Podcast

Wie er moet betalen op een eerste date blijft de gemoederen bezighouden onder jongeren. Er wordt veel gediscussieerd over de rol van de man en vrouw binnen een relatie. De een vind dat alles altijd 50/50 verdeeld moet worden terwijl de ander vindt dat de man altijd moet betalen. Ik zie dat dit onderwerp zelfs ook veel wordt besproken onder tieners. Ik ben tot het besef gekomen dat dit allemaal niet belangrijk is. Ik denk dat wij jongeren te veel bezig zijn met geld, luxe en het creëren van een 'perfecte wereld'.

Dit komt vooral door wat we te zien krijgen op social media. De podcast opname van aflevering 3 is een tijd geleden gepubliceerd en toen ik het terug luisterde werd ik geconfronteerd met mezelf. Ik besefte dat ik soms ook beïnvloed raak door de media en alles wat gezegd wordt door anderen. Zo heb je voorbeeldfiguren op TikTok die jongeren coachen op het gebied van relaties.

En krijg ik soms op mijn 'for you page', een voorpagina op TikTok, te zien wat 'red flags' zijn in een relatie. Red flags zijn (negatieve) signalen die erop wijzen dat een relatie geen kans van slagen heeft. Voorbeelden van red flags die ik voorbij heb zien komen zijn het niet betalen op een eerste date of overspoeld worden met luxe cadeaus. Maar ook signalen dat een beste vriend misschien stiekem jaloers is en niet het beste voor je wenst. Al deze informatie kan mij soms zodanig beïnvloeden dat ik moeite heb met het aangaan van nieuwe relaties.

Mijn vader vertelde dat in zijn tijd deze analyse van jongens en meiden niet aan de orde was. Ik heb het idee dat we soms zodanig worden beïnvloed door social media dat we daar ook naar gaan handelen en niet meer ons zelf zijn. Het is daarom belangrijk dat we steeds meer nagaan wat we zelf echt voelen en belangrijk vinden. Kortom, we moeten onthouden dat niet alles wat we online zien, de echte wereld weerspiegelt. En dat je altijd keuzes moet blijven maken die gebaseerd zijn op je eigen gevoelens en intuïtie.

Father and daughter conversation

Imara Simson

Podcast

"Ontdek de intieme en boeiende wereld van vader en dochter in deze bijzondere podcast. Elke aflevering biedt een kijkje in hun hartverwarmende gesprekken over diverse onderwerpen. Van gedeelde herinneringen en familieverhalen tot moderne kwesties en persoonlijke groei, dit duo deelt openhartig en met een vleugje humor hun gedachten en gevoelens. Laat je inspireren door de unieke band tussen vader en dochter terwijl ze samen lachen, leren en groeien."