Mijn zwarte of bruine huid doet er wel toe

Door Gannie Madjahalah

Moet Nederland er nou zolang over doen? Het verdoezelen van de racistische karikatuur zwarte piet naar een roet-veegpiet is domweg psychologisch leedvermaak van echt Hollandse makelij. Beseft men niet dat alle voorgaande alternatieve pieten psychologische afleidingsmanoeuvres waren. Als politiek en media echt veranderingen willen doorvoeren, dan kan dat zonder enige discussie.

Wat ik hiermee zeggen wil, is dat zwarte piet helemaal niet verdwijnen zal van de buis en steden in het land. Het is dweilen met de kraan open. Ik wens dat er internationale platforms opgericht worden om de Nederlandse ambassade elk jaar in het buitenland te trakteren op een rechtmatige actie wegens schending van de mensenrechten in eigen land volgens Artikel 1.

Ik geraak dus zeker niet opgewonden en blij van een roet-veegpiet, want net zoals de racistische bedenkers en regisseurs van het zwarte piet fenomeen speelt Nederland ook nu weer anno 2019 met onze gevoelens.


Ze nemen ons ditmaal niet mee op zee als slaven, maar subtiel mee op een raciale reis zonder bestemming.


Het fenomeen zwarte piet is vroeger bewust als een inplant gestopt in het DNA van onschuldige kinderen, naïevelingen en onwetenden. Het toestaan van de karikatuur zwarte piet verstopt in een kinderfeest is voor mijn gevoel en voor velen een onrechtmatige laffe misdaad die wereldwijd aandacht behoort te krijgen.

Overigens heb ik een brandende vraag aan het Koningshuis, Rutte, politiek, media en alle burgemeesters van Nederland. Waarom is er in de maanden oktober, november en december geen enkele zwarte piet/black face karikatuur te bespeuren op Luchthaven Schiphol en overige airports? Waarom kiezen jullie ervoor geen aanstoot te geven aan internationale reizigers, maar willen jullie in eigen land wel alle medelanders moedwillig zwarte piet opleggen? Denk daar eens over na. 

 

Gannie BodyCure Specialist