Mama Goodie: one week after The Game

Wat was het me toch een vrolijke ontploffing vorige week bij Coloured Goodies: de wereldberoemde Amerikaanse rapper The Game had een dankbetuiging geschreven op zijn Instagrampagina aan Ellen Brudet, eigenaar en oprichter van het gezelligste zaakje in Amsterdam Noord.

"Eindelijk de Amerikaanse erkenning!  Wacht even, voor dat je het weet belt Oprah, of Beyoncé of zelfs Kendrick Lamar!" Ellen Brudet's telefoon stond roodgloeiend, haar website werd overspoeld met berichtjes en bovenal gingen haar Instagram followers aantal van 2500 naar bijna 10.000 in een paar dagen tijd.

En dat allemaal omdat The Game een Winnie Harlow vitiligo-pop had gekocht in Coloured Goodies, de winkel van "Mama Goodie" - zoals The Game haar noemt - voor zn dochter Cali, en er een post over had gemaakt op zijn Instagram. Dit werd allemaal mogelijk gemaakt door een vriendin van Ellen, Monique Young, die tevens samenwerkt met The Game.

Ellen vertelt erover: “Het was een gekkenhuis! Ik werd 's ochtends vroeg wakker, keek naar mijn telefoon en zag tussen al de vele berichten die ik had, het berichtje van Ralitsa. En toen keek ik zelf op Instagram... Ik had het niet meer. I was like: WHATTTTTTT!!!! Ik was zo overdonderd! De liefde die ik kreeg, de enorme positieve aandacht. Zo mooi!"

En daar bleef het niet bij. Afgelopen week had Ellen haar eerste klant uit Amerika, die na de post van The Game even binnen kwam en een pop kocht. "De bestellingen voor onze prachtig geschilderde vitiligo poppen die door Corina Klaasens worden gemaakt, druppelen binnen, maar ook voor poppen met andere dan de doorsnee witte huid kunnen klanten bij ons terecht. Custom made!"

De media-aandacht was ook niet normaal. FunX, BET,  .. noem het maar op. Vele bekende en onbekende Amerikaanse sites stonden er vol van. "In Amerika houden ze zich er wel méér mee bezig dan hier in Nederland.  Ik wacht nog steeds dat Humberto me vraagt om aan te schuiven bij hem aan tafel.."

Ellen heeft zelfs haar website aan moeten passen om aan alle vraag te voldoen. Ook heeft ze iemand moeten vragen om namens haar te reageren op alle berichtjes, want het werd veel te veel: "Ik had op een gegeven moment 300 berichten en ik dacht mwah ... dat regel ik wel even. Niet dus. Ik knipperde met mijn ogen en er stonden er weer 100. Dus ik zag door de bomen het bos even niet meer, maar het blijft leuk natuurlijk! Ook heb ik creditcard betalingsoptie toe moeten voegen aan de website, zodat ook Obama bij me kan inkopen." #dreambig

Yep, "Tante Ellen" is speaking things into excistence en wij gunnen het haar van harte! Wij zijn trots!