Vlag van de Europese Unie

Een stem voor de EU is een stem voor de Caribische eilanden

Het is essentieel om te stemmen voor de aanstaande verkiezingen voor de Europese Unie (EU). Deze vinden plaats op 6 juni 2024. Beslissingen vanuit Brussel hebben direct en indirect invloed op het leven op de Caribische eilanden.

Dylan Romeo

Daarom roept Dylan Romeo, voorzitter van de Caribische community van D66, iedere stemgerechtigde op om zich te laten registreren als kiezer.

De invloed van de EU op de Caribische eilanden is bijvoorbeeld zichtbaar op het gebied van handelsrelaties, milieubeleid, migratie, economische ontwikkeling en onderwijs. Met betrekking tot migratie is het volgens Romeo noodzakelijk dat EU-beleid rekening houdt met de unieke uitdagingen en behoeften van het Caribisch gebied.

De eilanden hebben niet alleen te maken met migratiestromen vanuit de eilanden zelf, maar ook vanuit andere delen van de wereld. De EU mag hier niet voor wegkijken.

Ook op het gebied van educatie heeft EU-beleid een impact op de eilanden. Er moeten gelijke kansen zijn voor álle studenten, ongeacht de plek waar zij vandaan komen. Caribische studenten moeten toegang hebben tot dezelfde voorzieningen en dezelfde kwaliteit van het onderwijs als studenten die zich op het Europese vasteland bevinden.

Dit soort vraagstukken vragen om een duidelijke Caribische stem in het besluitvormingsproces van de EU. Laat daarom van u horen en registreer u als kiezer vanuit het buitenland. Dit kan nog tot en met 25 april via de website https://www.stemmenvanuithetbuitenland.nl

Maak het verschil voor de toekomst van de Caribische eilanden. 

kljansen@live.nl

Kimberly Jansen

Schrijver

Kimberly Jansen is een Surinaams-Nederlandse schrijfster met interesse in de geschiedenis van de zwarte mens, in taal, politiek en sport. Door het volgen van een minor African American History and U.S Politics aan de University of Minnesota hebben deze thema's een enorme boost gekregen. Het komt veelvuldig terug in haar schrijfwerk.