De Afro gemeenschap is hier en zal hier blijven

De Afro gemeenschap is veel verder dan menig mens wil doen geloven en wat wij zelf geloven. Als ik op mijn LinkedIn kijk zie ik zoveel jonge energieke inspirerende ondernemers van Afro afkomst. Op allerlei terrein zie ik zoveel mensen met ervaring, opleiding en durf. We hebben tal van goede voorbeelden die wij te weinig in ons hart sluiten zoals een Typhoon, Jandino, Humberto, Jurgen, Jetty, Nicole, Orville, en ik kan doorgaan!

En altijd is er wel commentaar vanuit iemand op iemand. Niet doen! Waardeer en steun! De Afro gemeenschap is hier en zal hier altijd blijven. 


Eis je plek op door te durven, wees niet te bescheiden, laat zien wat je hebt, bluf maar speel niet vals, gebruik elkaar, versterk elkaar, ga ervoor en laat je niet omlaag praten. Laat je niet ontmoedigen door statistieken, door die ene persoon die jou denkt te kunnen kleineren, voel je niet aangevallen maar gebruik de kracht van die andere om zelf krachtiger te reageren, etc. En allemaal wel met respect voor de ander no matter wat diegene zijn afkomst is. Maar respect tot een bepaalde level. 


Ik ben hier, ik blijf hier en ik zal zorgen dat men weet dat ik hier ben. Voor mijn kinderen en voor onze toekomst maar ook omdat wij het onze (voor)ouders verschuldigd zijn. Zij hebben offers gebracht waar wij niet eens aan kunnen tippen als het een keertje tegenzit.....

Augusto João De Campos Neto, 8 augustus 2017