Crowdfunding: Spiegels en ramen voor ieder kind! Ook in Suriname! Help jij ook mee?

Spiegels en ramen voor ieder kind! Ook in Suriname!  Help jij ook mee? <--------link

Wat?

Prentenboek Spiegelbeeld verspreiden onder de basisscholen in Suriname.

Wie zijn wij?

Wij, Dayenne Schurman (schrijfster) en Dineke Liefers (illustrator), geven in eigen beheer het prentenboek Spiegelbeeld uit. Een multicultureel prentenboek waarin het vijfjarige meisje Kelsey, met Surinaamse achtergrond, de hoofdpersoon is.

 

Waarom deze actie?

In Suriname is in de kleutergroepen een groot te kort aan prentenboeken. De boeken die er wel zijn missen de echte connectie met het donkere kind. Daarom zal het prentenboek Spiegelbeeld een verrijking zijn voor de klassen van Suriname. Een verhaal waarin de kleuters zichzelf zullen herkennen. Verder zal het verhaal bijdragen aan een positief zelfbeeld.‘Ik mag er zijn!”

 

Wat is er nodig?

Om deze actie te doen slagen is er een bijdrage in de drukkosten nodig. Als ook een bijdrage om het prentenboek daadwerkelijk in Suriname te kunnen verspreiden.

 

Deel vooral!

Doe je mee? Heel fijn! Maar delen is net zo belangrijk. We weten zeker dat er ook mensen in jouw vriendenkring zijn die dit boek leuk zullen vinden. Deel het project daarom via WhatsApp, Facebook, Twitter, Snapchat ,Linkedin of welk platform dan ook. Super!

 

Hoe komen de prentenboeken bij de scholen?

De prentenboeken worden in Nederland gedrukt. En als pakket verstuurd naar Suriname. In Suriname is Heidy Yorks, directrice van het CPI (lerarenopleiding), contactpersoon. Distributie geschiedt via de officiële kanalen in Suriname.

 

Reacties:

Deze jonge vrouw is ook bezig met overdragen. Dat doet ze als juf en door middel van het kinderboek SPIEGELBEELD. Een boek met een prachtige boodschap. Succes Dayenne Schurman! Aldus Jetty Mathurin

Sharron McElmeel: 'Kinderen hebben behoefte aan zowel spiegels als ramen. Veel zwarte kinderen zien de wereld vooral via ramen voor hen zijn spiegels nodig. Veel witte kinderen zien vooral spiegels en zij moeten de wereld ook door ramen leren zien.' Het prentenboek 'SPIEGELBEELD' van Dayenne Schurman is dan ook een welkome aanvulling op de kinderboeken in Nederland.Aldus Stichting3

Voor meer informatie ga naar www.derijkeleeromgeving.nl en volg Dayenne via haar facebookpagina Spiegelbeeld, Facebook, LinkedIn, Twitter of Instagram

 

Passage uit het prentenboek

Opeens hoort Kelsey haar naam. “Kelsey! Kelsey!” Daar komt Lara aanvliegen. Oma neemt even plaats op het bankje in het park en bewonderd de omgeving. Lara is het beste vriendinnetje van Kelsey. Ze spelen heel vaak samen. Maar vandaag even niet. Vandaag is Kelsey bij haar oma. “Doe je ook mee met voetbal?" vraagt Lara. Kelsey kijkt Lara twijfelend aan. Wat zal ze doen? Daarna kijkt ze oma aan en weet ze wat ze wil.

“Vandaag ben ik met oma op stap", zegt Kelsey terwijl ze lachend naar haar oma kijkt. Lara is wel teleurgesteld, maar glimlacht toch naar Kelsey. Zij zou ook wel met haar oma door het park willen lopen. Maar vandaag gaat ze voetballen.

 

Een feest der herkenning

Mijn drijfveer ‘Kinderen hebben behoefte aan zowel spiegels als ramen. Veel gekleurde kinderen zien de wereld vooral via ramen voor hen zijn spiegels nodig. Veel andere kinderen zien alleen spiegels en zij moeten de wereld ook door ramen leren zien.’ Sharron McElmeel

Onderschrijving

Yeah!!! Jetty Mathurin onderschrijft de volgende boodschap:

In het boek SPIEGELBEELD zijn interculturele achtergronden een vanzelfsprekend gegeven. Dit prentenboek is hierdoor een bijzonder welkome aanvulling op elke kinderboekencollectie en in elke kleuterklas.

Deze boodschap komt op de achterzijde van mijn prentenboek te staan.

Grantangi, dank je wel voor je steun ❤️