Coming up! World History, Our Stories

Hi Family,

We beginnen volgende maand met een nieuw project. Dit project draait om onze geschiedenis en onze verhalen. Een project gericht op ons eigen erfgoed, waar we onze geschiedenis en onze mondeling overgeleverde verhalen zullen verkennen. 

We duiken in digitale archieven en praten met onderzoekers en bekende mensen uit onze scene die kennis hebben van onze geschiedenis en erfgoed. We gaan samen onze eigen roots ontdekken met als doel om samen short films te maken. Dit doen we met Creative Technology technieken zoals motion capturing, animation en digital production. Dezelfde technieken die ook gebruikt worden bij bekende filmproducties. 

Het viel ons op dat veel leden van onze FN Family vol vragen zitten over onze eigen geschiedenis, erfgoed en identiteit zoals: Wie ben ik eigenlijk? Hoe leefden mijn voorouders vóór de koloniale tijd? Wat waren hun namen voordat de slavenhouders hen een andere naam gaven? Uit welke landen komen mijn voorouders vandaan? Hebben de Afrikaanse voorouders ook de slavenhandel bedreven? Bestond er ook slavernij in West- en Oost-Afrika? Was Afrika voor de koloniale tijd economisch booming en handelden ze toen  met Nederland? 

De antwoorden op deze vragen zijn vaak zo uiteenlopend in de huidige media dat er geen inzicht in feiten wordt gegeven. Om deze reden gaan we dit zelf met jullie onderzoeken. Deze antwoorden zijn bepalend voor de identiteitsvorming van onze community en wij vinden het juist nu in deze tijd belangrijk dat onze geschiedenis opnieuw mag worden verteld. Echter dit maal door ons zelf!

Je kan je nu aanmelden om samen met ons op zoek te gaan naar de gezamenlijke wereldgeschiedenis en onze verhalen. Vul hiervoor  het contactformulier in op onze website www.fn.net

Volgende maand maken wij de naam van dit nieuwe project bekend en volgt er meer info. 

Met dank aan onze partner Fonds Cultuurparticipatie om dit project te realiseren! Ons project wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie wil de deelname aan kunst en cultuur stimuleren en vergroten.

 

 

 

First Noble

Partner

First Noble is het black culture platform van Stichting Mind the Generations.

Stichting Mind the Generations schept kansen voor jongeren om hun talenten te ontplooien en op die manier hun maatschappelijke positie te verbeteren. Daarnaast organiseert de stichting culturele activiteiten om de professionalisering van makers en hun cultureel ondernemerschap te bevorderen.