YEMANDJA

Yemandja| Adembenemend muziektheater over liefde, verraad en het onrecht van de slavernij

Geïnspireerd door haar voorouders, haar familie en de veerkracht van Afrika vertelt zangeres Angélique Kidjo een verhaal waarmee ze haar publiek wakker schudt.

In een 19e-eeuws West-Afrikaans dorp waar de slavenhandel in volle gang is, krijgt de jonge vrouw Omonlola in het geheim een godsgeschenk. De godin van water en vruchtbaarheid, Yemandja, geeft haar de kracht om met muziek de wereld te veranderen. Die kracht werkt echter alleen als haar hart zuiver is. Wanneer een Braziliaanse slavenhandelaar een deal sluit met de lokale koning en de mensen rond Omonlola doodt of tot slaaf maakt, dreigen wraakgevoelens haar positieve kracht te overstijgen.

Yemandja is een combinatie van familiedrama en historische thriller, die doordrenkt is met thema's als liefde, verraad, eer, vrije wil en de gruwelen en de onrechtvaardigheid van slavernij. De voorstelling maakt duidelijk wat er gebeurt als mensen van hun cultuur worden beroofd. Kerry James Marshall, een van de belangrijkste beeldend kunstenaars van nu, ontwerpt het verbluffende decor.


Data

donderdag 16 juni 20:30

vrijdag 17 juni 20:30

zaterdag 18 juni 20:30

Locatie: Leidseplein 26, 1017 PT Amsterdam

Koop tickets