Perry Gits

Winnaar culturele prijs Perry Gits in het Maaspodium

Op donderdag 2 december presenteert performer en kunstenaar Perry Gits voor het eerste zijn nieuwe muziek- en danstheatervoorstelling in het Maaspodium én in Rotterdam: PERRY is een virtuoze trip vol dans, zang en live muziek rondom identiteit en queerness.

Hij noemt het een totaalbeleving met een interactieve expo, energizer Jeritza Toney, de voorstelling en een aftertalk.

PERRY neemt je mee in de persoonlijke reis van danser en maker Perry Gits. Samen met een vierkoppige live band danst hij op een mix van rock, soul, trap en techno een weg naar ultieme vrijheid. Zelfexpressie is de rode draad in deze voorstelling. Perry neemt je mee door tijd, dimensies, rituelen en tradities naar misschien wel een nieuwe identiteit. Zelfgekozen en buiten regels, normen, verwachtingen of vooroordelen van anderen om.

De voorstelling duurt 90 minuten, inclusief randprogramma.

Winnaar Culturele Prijs
Perry Gits, die behoort tot de eerste generatie ballroom/vogue-performers in Nederland, heeft op vrijdag 5 november de Culturele Prijs Noord-Holland in ontvangst genomen. Hij is wedstrijddanser, geeft les en heeft samen met Zelda Fitzgerald twee ‘balls’ georganiseerd onder de noemer The Black Pride Ball. Eerder was hij te zien in de musicals Dreamgirls en Hair.

Lees meer en boek je kaarten