Afbeelding

Win kaarten docu D'Angelo en cd Black Messiah

D'Angelo


Devil's Pie - D'Angelo is een intiem, ontroerend en verrassend portret van de ongeëvenaarde neo-soul zanger D'Angelo.
In de documentaire volgt de Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma D'Angelo tijdens de tournee van zijn laatste album Black Messiah. De soulmuzikant ging de jaren ervoor door een moeilijke periode waardoor hij meer dan een decennium uit het publieke oog verdween. In die tijd raakte hij in een spirituele crisis door zijn status als superster, wat zich uitte in meerdere tragedies en keerpunten in zijn leven.
Bijlsma duikt in de wereld van de muzieklegende en komt via interviews met D'Angelo, grote namen als Questlove, Pino Palladino, Alan Leeds (voormalig tourmanager van Prince en James Brown) en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal, er langzaam achter wie D'Angelo eigenlijk is. Zij neemt ons mee in zijn innerlijke strijd tussen zijn afkomst uit het arme Virginia, waar hij opgroeide in de kerk van zijn grootouders, de verleidingen van de muziekindustrie en de macht die de muziek met zich mee brengt. Wat volgt is een spiritueel en bijzonder levensverhaal.
Devil's Pie - D'Angelo is geproduceerd door Interakt Productions en Pulse Films. In co-productie met NTR. De film is tot stand gekomen met een bijdrage van Significant Productions, Mediafonds, CoBo Fonds, Nederlands Filmfonds en Nederlands Film Production Incentive.  
Wil jij een combipakket winnen met twee kaarten voor de film én de cd Black Messiah, beantwoord dan de volgende vraag: hoe heet D'Angelo's band?

Stuur je antwoord via het contactformulier op onze website.