Afbeelding

@uchennadance

@uchennadance

Uchenna Dance presenteert The Head Wrap Diaries

Als een tour de force binnen de Britse danssector brengt Uchenna Dance hun show The Head Wrap Diaries naar Zaal 3, Den Haag op 2, 3 en 4 juni en Stadsschouwburg Utrecht op 8 juni als onderdeel van een speciale tournee door Nederland. Zaal 3 en Stadsschouwburg Utrecht worden omgetoverd tot kapsalon voor een dansshow.

@uchennadance
@uchennadance

Het is de eerste keer dat de show in Europa wordt gepresenteerd na een tournee van 3 jaar door het VK op meer dan 20 locaties. Door dans, theater en verhalen te vermengen met een flinke dosis humor, wordt de speellocatie omgetoverd tot een kapsalon. The Head Wrap Diaries combineert clubstijlen House, Waacking en Vogue met Afrikaanse en Contemporary Dance, en is een grappige, opbeurende danstheatershow die vrouwelijkheid, schoonheid, cultuur, zusterschap en vooral; HAAR!

Het verhaal wordt verteld door drie verschillende zwarte vrouwen, maar de problemen en boodschappen zijn universeel. De productie is gemaakt om alle vrouwen in staat te stellen hun schoonheid te omarmen en te bezitten; ongeacht hoe ze ervoor kiezen hun haar te dragen.

Toeschouwers worden welkom geheten door stylisten Linda en Riyah die je op een haar na zullen nemen reis waar je hardop om moet lachen, nadenkend over je eigen (en dat van alle anderen!) haar terwijl je het een en ander leert over afro-haar, rechtstreeks vanuit de kappersstoel.

De show bevat een fantastisch geproduceerde score van de Ghanese muzikant Kweku Aacht die zorgt voor een zinderende soundtrack van geluiden van Afro house, folk en elektronische dansmuziek tot jazz en Ghana gospel.


NEDERLANDS TOUR, JUNE 2023

Het Nationale Theater

  • 2 juni 2023: 20.00 uur
  • 3 juni 2023: 20.00 uur – inclusief dag-vullend programma en haarmode stands in de wachtruimte voor de voorstelling
  • 4 juni 2023: 15.00 uur

Stadsschouwburg Utrecht

  • 8 juni 2023 : 20.30 uur 

@uchennadance
@uchennadance

Over Uchenna

Uchenna werd in 2009 opgericht in Londen onder de visie en leiding van Vicki Igbokwe-Ozoagu. Het overkoepelende doel van het gezelschap is om door middel van dans te empoweren, te entertainen en te onderwijzen in een divers programma dat het creëren van danstheaterproductie-ervaringen, coaching, op dans gebaseerde empowermentworkshops en lesgeven in voortgezet en hoger onderwijs omvat.