Afbeelding

brussels

Tweede editie van de ‘Caraïbische Dagen’ in Renaissance Brussels

De tweede editie van “Caraïbische Dagen“ vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 23 juni 2024 zal plaatsvinden in Renaissance Brussels hotel. Dit werd deze week aangekondigd door de Kamer van Koophandel voor het Caraïbisch gebied in Europa (CCCE).

De “Caraïbische Dagen“ is een reeks van zakelijke en culturele evenementen om het Caraïbisch gebied sterker te profileren en de beste producten uit de regio te presenteren, met als hoogtepunt een Caraïbische culinaire week in het restaurant The Poet van de Renaissance Brussels, de nationale bartenders competitie, in samenwerking met de Union of Belgium Bartenders (UBB), de nationale Latino dans competitie, een literaire- en een muzikale avond en een gala diner. Er zullen ook verschillende workshops worden georganiseerd voor de voedings- en drankensector om de premium producten uit de regio, zoals cacao, koffie, rum en sigaren, te promoten.

Tijdens de Caraïbische culinaire week zal de bekroonde Chef Orlando uit Sint Lucia, in samenwerking met de Franse Chef Jerôme Ragon van de Renaissance Brussels, een speciaal gastronomisch 4-gangen menu bereiden; een unieke kans om de beste Caraïbische keuken te leren kennen tegen een speciaal tarief van slechts 59 euro, inclusief een tropische drank.

“We verwelkomen graag weer de “Caraïbische Dagen“ in Brussel, wat een uitstekende manier is de Caribbean meer bekendheid te geven, niet alleen in België en de Benelux, maar ook in andere landen van Europa. De Caraïbische culinaire week zal lokale, regionale en internationale gasten de gelegenheid geven de rijke cultuur en de beste gastronomische spijzen en dranken en andere hoogwaardige culturele aspecten uit onze regio te leren kennen,” zei Symone Betton-Nayo, Ambassadeur van Jamaica, en huidige voorzitter van de Caribbean Group of Ambassadors in Brussels (CGAB).

Alia M’Rad, General Manager van de Renaissance Brussels voegde toe:

We zijn erg blij om dit jaar de Caribbean Days te ontvangen in ons hotel. Samen met de CCCE hebben we een geweldig programma ontwikkeld waarbij de lokale bewoners, gasten en bezoekers het beste uit de Caribbean in het centrum van Brussel zullen kunnen waarderen.”

De Caribische Kamer van Koophandel is dankbaar voor hun steun en hoopt dat sponsoren die een affiniteit hebben met de Caribbean van deze ‘Caribische dagen’ gebruik zullen maken om hun producten en diensten te promoten.