Stadsherstel

Tentoonstelling "Luku/Omzien naar... Hoe Suriname inspireert en verbindt"

Tijdens de Surinaamse maanden is er een groepstentoonstelling van acht in Nederland wonende kunstenaars te zien in wiens werk de band met Suriname reflecteert. De tentoonstelling bestaat uit foto’s, tekeningen, schilderijen, glas en mixed media van: Moritz Ebinger, Maartje Jaquet, Renée Koldewijn, Bernardin Langezaal, Annemiek Punt, Maartje Punt, Marja van Putten en Wim Vonk. Alle werken zijn te koop. De tentoonstelling is in de Amstelkerk en is tijdens kantoordagen gratis te bezoeken.

Surinamelezingen

Op maandagavond 13, 20 en 27 juni zijn er drie Surinamelezingen met achtergrondverhalen over de exposerende Nederlandse kunstenaars en hun samenwerking met Surinaamse kunstenaars, over stad, beeld en vriendschap, over gebouwd erfgoed en duurzaam bouwen en over kunst en cultuur in het binnenland van Suriname.

Winkeltje

In het Stadsherstelwinkeltje, aan de Reguliersgracht 67, zijn tijdens de Surinaamse maanden diverse boeken te koop over Suriname vooral gericht op architectuur en kunst maar ook boeken uitgebracht door de deelnemende kunstenaars. Er worden kleinere kunstwerkjes verkocht en ansichtkaarten.

Stadsherstel Suriname

De opbrengst van alle activiteiten tijdens de Stadsherstel Surinaamse maanden gaat naar de bekostiging van het vijfde door Stadsherstel Suriname te restaureren monument in Paramaribo: de Prinsessestraat 47, het huis van de oudste man van Suriname.

Ook is het mogelijk om online te doneren voor behoud van Surinaams erfgoed. Dat kan via het themafonds Surinaams Erfgoed. Dit fonds is opgericht door het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stadsherstel Amsterdam en Stadsherstel Suriname met als doel zoveel mogelijk bedreigde monumentale panden in Suriname die in slechte staat verkeren te helpen restaureren.

Kijk voor meer informatie op https://stadsherstel.nl/suriname

Stadsherstel Surinaamse Maanden

  • Expositie Luku/Omzien naar… Hoe Suriname inspireert en verbindt van 2 juni tot 22 juli 2022 - toegang: gratis op kantoordagen van 09:00 tot 17:00 uur - Amstelkerk, Amstelveld 10 te Amsterdam
  • Surinaamse lezingen op maandag 13, 20 en 27 juni om 20.00 uur in de Amstelkerk, Amstelveld 10, te Amsterdam

Kaartverkoop € 7,50 en € 5 voor Vrienden van Stadsherstel incl. kopje koffie/thee.
Kaarten zijn te koop via http://www.stadsherstel.nl of aan de deur (alleen pinnen).