Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
SurinameOso Srefidensi tevreden met kookworkshop voor SVOFood studenten
"De SurinameOso Srefidensi kookworkshop voor SVOFood studenten op 25 november 2021 was een succes,” rapporteert SurinameOso deze week.
De organisatie had voor de onafhankelijkheidsdag van Suriname een “Srefidensi Kon Makandra Ondernemers Event” gepland in Rotterdam, maar vanwege de corona maatregelen kon het avondevenement waarbij SurinameOso zou worden gepresenteerd niet meer plaatsvinden.
— Afro Magazine (@_Afromag) December 2, 2021
Het ochtend-Srefidensi Event in Rotterdam vond wel plaats, in de Markthal bij SVOvakfood opleiding, een partner van SurinameOso.
Er waren 23 studenten voor het keuzedeel: Eetcultuur en Wensen. SurinameOso was gevraagd om dit keuzedeel te verzorgen. Wij hebben de Surinaamse keuken met twist gepresenteerd. De foto’s tonen het keukenteam bezig met de ‘nieuwe’ bakkeljauwfrita-burger met cassavefriet en de bekende saotosoep,” schrijft de organisatie.
Het bericht vertelt dat de Surinaamse Studenten Associatie (SSA) verder navolging wil geven aan de kookworkshop. “De presentatie van de Surinaamse keuken, al dan niet met een twist voor de ‘Lage landen’, krijgt nog steeds veel aandacht, is geliefd en levert plezier op."
SurinameOso’ (Oso staat voor ‘huis’), wil de verbindende schakel vormen om vanuit het verleden en heden te kunnen kijken naar de toekomst. Initiatiefneemster Annie Zinhagel, zelf van Surinaamse origine, ziet dit als de juiste aanpak om mensen elkaar te laten ontmoeten en met elkaar te verbinden.