Stichting Nederland Wordt Beter lanceert Sinterklaaspakketten voor een inclusieve pakjesavond

Mensen die aan een inclusief Sinterklaasfeest voor alle kinderen willen bijdragen, kunnen dat sinds november gemakkelijk via de het platform Feest voor alle kinderen. Een initiatief van Stichting Nederland Wordt Beter, biedt dit platform aan bezoekers de mogelijkheid speciale Sinterklaaspakketten te kopen: "Wie een Sinterklaaspakket bestelt, doneert daarmee automatisch ook een pakket aan een gezin met minder financiële middelen, om voor iedereen een mooi feest mogelijk te maken," vertelt Stichting Nederland Wordt Beter in een persbericht.

Het zegt dat Feest Voor Alle Kinderen in november werd gelanceerd voor een toekomst zonder racisme en uitsluiting.

"Ieder kind in Nederland een veilige omgeving verdient; een inclusieve Sinterklaasviering hoort daarbij. Dat is het doel van Feest Voor Alle Kinderen. Op dit platform, dat zich focust op de positieve verandering die al plaatsvindt, vinden bezoekers tips en tools die het makkelijk maken om mee te doen aan een inclusieve Sinterklaasviering."

Het platform biedt ook diverse tips en tools voor een inclusieve Sinterklaasviering. Samen met onder anderen Tony’s Chocolonely ontwikkelde Feest Voor Alle Kinderen deze pakketten voor een inclusieve Sinterklaasviering. 

Het pakket bevat Tony’s Chocolonely chocoladeletters, pepernoten, kinderboeken, schoencadeautjes, versiering, pakpapier, kleurplaten, ballonnen, een totebag, en een uniek, nieuw ontworpen Sinterklaasspel. 

DONEER SAMEN MET STICHTING NEDERLAND WORDT BETER INCLUSIEVE SINTERKLAASPAKKETTEN VOOR PAKJESAVOND

HOE WERKT HET?
De pakketten zijn verkrijgbaar via de website van Feest voor alle Kinderen. Wie een Sinterklaaspakket aanschaft, doneert via de Voedselbank automatisch een pakket aan een gezin dat het goed kan gebruiken. "Je kunt ook rechtstreets een donatie doen: in dat geval doneer je via de Voedselbank twee pakketten, aan twee gezinnen."

Daarnaast zijn er met hulp van voorbeeldbrieven zijn er inmiddels honderden brieven gestuurd aan scholen, winkels en gemeenten. Er is ook een petitie die bezoekers kunnen ondertekenen om in hun gemeente voor een inclusief feest te pleiten. Het platform biedt ook overzichten van winkels, boeken en muziek voor een inclusieve viering. 

Het Feest Voor Alle Kinderen heeft heel verschillende ambassadeurs, waaronder Erik van Muiswinkel, Soundos el Ahmadi, André Dongelmans, Lize Korpershoek, Esther Weijmans (Amsterdam City Guide), Romana Vrede en Thorn en Mandy, Sasha Duysker, Milouska Meulens, Joann van den Herik, Sabrina Starke,  Jelka van Houten en Sanne Vogel.

Ze zijn allemaal te zien in een speciaal ontwikkeld beeld- en videomateriaal en eventueel beschikbaar voor persoonlijke toelichting.


Volgt Feestvoorallekinderen op Instagram  en Facebook